• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Hovedret
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
    • Bagværk
      • Kager
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Kolde drikke
      • Drink & Cocktails
    • Tilbehør
      • Sovser
  • Artikler
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook

Sushi

Gå til opskrift Udskriv

Sushi er noget man enten hader eller elsker. Personligt holder jeg utroligt meget af det, og efter jeg er begyndt at lave det selv, så får vi det ca. en gang om ugen. Der er mange som ikke kan li sushi, men hvis man laver det selv, kan man benytte lige præcis de råvarer man bedst kan li, og undlade dem man ikke så godt kan li. Men er man ikke til fisk, og i dette tilfælde rå fisk, så skal man nok holde sig fra sushi.

Herunder vil jeg fortælle hvordan jeg plejer at lave min hjemmelavet sushi og hvilke opskrift jeg benytter.

hjemmelavet sushi opskrift

Sushi (Makiruller)

0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 personer

Udstyr

  • Rullemåtte

Ingredienser

  • 600 g. Sushiris
  • 8 dl. Vand
  • 8 spsk. Sushiris-eddike
  • 4 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt

Sushi-fyld

  • 1 stk. Laksefilet - Skal ha været frosset ned i 24 timer.
  • 1 stk. Frisk tun - Skal ha været frosset ned i 24 timer.
  • 2 stk. Avokadoer
  • 1 stk. Agurk eller et par gulerødder
  • Sesamfrø
  • Sushi tang

Sådan gør du

  • Start med at blande sushiriseddike, sukker og salt i en lille skål, så det bliver opløst.
  • Skyld dine ris godt og grundigt i vand - gerne mere end én gang. Vandet skal være helt klart.
  • Når dine ris er rene, skal du lade dem stå i blød i en times tid.
  • Hæld risene op i en si, og lade dem dryppe godt af i 20-30 minutter.
  • Hæld ris og 8 dl. vand og i en tykbundet gryde med låg og bring det i kog. Når det koger skruer du ned på middelvarme og lader det koge i 10 minutter. Herefter tager du gryden af blusset og lader den stå i 15 minutter med låget på.
  • Spred risene jævnt i et kar (helst af træ). Tilsæt langsomt eddikeblandingen, og køl risene ned til stuetemperatur, mens du “skærer” igennem risene med en træske el.lign. Brug gerne en vifte eller blæser til at køle risene hurtigere ned.
  • Skær alt fyldet ud i passende aflange stænger, så det er klar til brug.
  • Læg et passende stykke tang, med den glatte side nedad, på rullemåtten.
  • Fordel ris i et tyndt lag oven på tangen, men så der er en lille stribe bar tang foroven, som skal bruges til lukke sushirullen med.
  • Læg en stribe kød og en stribe grønt på langs henover midten.
  • Rul din sushirulle hårdt sammen, ved hjælp af rullemåtten.
  • Afslut rullen ved at pensle den bare stribe tang med vand, så den klistre på rullen og dermed "låser".
  • Du gentager punkt 8-12 indtil du ikke har flere råvarer tilbage. Du kan passende lave forskellige kombinationer af grønt og fisk.
  • Til sidst bruger du en skarp kniv til at skære din ruller ud i passende stykker sushi.
  • Nogle af stykkerne kan man drysse med sesamfrø, hvis man har lyst.

Nigri sushi:

Nigri er den nemmeste form for sushi. Du tager blot en spiseske ris op i hånd og klemmer sammen til en aflang kugle. Herefter lægger du den på et fad eller en plade og trykker den halvflad. Til sidst skærer du et passenede stykke fisk og ligger ovenpå. Simpelt og lækkert.

Previous Post: « Stegt flæsk i ovn
Next Post: Svensk Pølseret »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Vielskermad på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk