Start med at blande sushiriseddike, sukker og salt i en lille skål, så det bliver opløst.
Skyld dine ris godt og grundigt i vand - gerne mere end én gang. Vandet skal være helt klart.
Når dine ris er rene, skal du lade dem stå i blød i en times tid.
Hæld risene op i en si, og lade dem dryppe godt af i 20-30 minutter.
Hæld ris og 8 dl. vand og i en tykbundet gryde med låg og bring det i kog. Når det koger skruer du ned på middelvarme og lader det koge i 10 minutter. Herefter tager du gryden af blusset og lader den stå i 15 minutter med låget på.
Spred risene jævnt i et kar (helst af træ). Tilsæt langsomt eddikeblandingen, og køl risene ned til stuetemperatur, mens du “skærer” igennem risene med en træske el.lign. Brug gerne en vifte eller blæser til at køle risene hurtigere ned.
Skær alt fyldet ud i passende aflange stænger, så det er klar til brug.
Læg et passende stykke tang, med den glatte side nedad, på rullemåtten.
Fordel ris i et tyndt lag oven på tangen, men så der er en lille stribe bar tang foroven, som skal bruges til lukke sushirullen med.
Læg en stribe kød og en stribe grønt på langs henover midten.
Rul din sushirulle hårdt sammen, ved hjælp af rullemåtten.
Afslut rullen ved at pensle den bare stribe tang med vand, så den klistre på rullen og dermed "låser".
Du gentager punkt 8-12 indtil du ikke har flere råvarer tilbage. Du kan passende lave forskellige kombinationer af grønt og fisk.
Til sidst bruger du en skarp kniv til at skære din ruller ud i passende stykker sushi.
Nogle af stykkerne kan man drysse med sesamfrø, hvis man har lyst.