Solsikkerugbrød Opskrift

Solsikkerugbrød

Rugbrød er hjertet i mange danske frokoster, en uundværlig del af den kulinariske kulturarv. Dets dybe, maltede smag og tætte, fugtige tekstur har gjort det elsket af mange generationer. Men når vi tilsætter solsikkekerner til mixet, giver vi dette klassiske brød et nutidigt twist. Solsikkekernerne tilføjer ikke blot en dejlig crunch, men også en nøddeagtig dybde, som komplementerer rugens robusthed perfekt.

Dette Solsikkerugbrød er ikke bare velsmagende, men også utroligt nærende. Solsikkekerner er rige på vitaminer, mineraler og sunde fedtstoffer, hvilket gør brødet til en fremragende kilde til langvarig energi. Uanset om du spiser det med et lag smør, ost, sild eller som en del af en større frokosttallerken, vil dette brød uden tvivl blive en favorit i dit hjem.

Opskriften herunder er på solsikkerugbrød uden brug af surdej, hvilket gør det en hel del nemmere hvis man ikke bager så tit. I stedet for surdejen, bruger jeg kærnemælk og gær.

Solsikkerugbrød Opskrift

Solsikkerugbrød

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 1 stk.
Kalorier: 873kcal

Ingredienser

  • 250 g. rugmel
  • 150 g. grahamsmel
  • 200 g. solsikkekerne
  • ½ l. kærnemælk
  • 50 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • olie eller smør til formen
  • 50 g. solsikkekerne til pynt (valgfrit)

Fremgangsmåde

  • Lun kærnemælken i en gryde, indtil det bliver bliver 30-35 grader. Opløs herefter gæren deri og hæld det op i en skål.
  • Tilføj de øvrige ingredienser og rør dejen godt igennem. Brug evt. en røremaskine, da det er meget nemmere.
  • Smør en brødform med olie eller smør. Drys evt. lidt solsikkekerner i bunden, inde du hælder dejen op i.
  • Når dejen er hældt i formen, kan du drysse solsikkekerner på toppen. Lad herefter brødet hæve i 20 minutters tid.
  • Bag dit solsikkerugbrød i ca. 90 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader (ikke varmluft)
  • Når brødet er færdigt, skal det køle af på en rist, da ikke er særlig nemt at skære når det er varmt.

Noter

Ønsker man lidt mindre solsikkekerner i sit rugbrød, kan man udskiftet halvdelen med hørfrø.

Næringsindhold

Næringsindhold
Solsikkerugbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
873
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
5
%
Mættet fedt
 
0.5
g
2
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
0.5
g
Natrium
 
5
mg
0
%
Kalium
 
935
mg
27
%
Kulhydrater
 
189
g
47
%
Sukker
 
3
g
5
%
Protein
 
27
g
45
%
Calcium
 
60
mg
8
%
Jern
 
6
mg
67
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*