Hvad er hovedingrediensen til en hyggelig filmaften? Popcorn!! De fleste køber deres popcorn i det lokale supermarked, og skal blot smide dem i mikroovnen. Men der er delte meninger om det er godt for kroppen. Emballagen indeholder, i følge nogle forskere, fluorerede stoffer, som er hormonforstyrrende og kan øge risikoen for kræft. Alle Coops butikker fjernede, i 2015, af samme grund deres popcorn fra hylderne. Men de er tilbage igen. Men hvorfor så ikke bare lave dem selv? Det er utroligt nemt og de smager himmelsk. Derudover kan du selv spice dem lidt op med krydderier eller måske fintrevet parmesan.
Ingredienser
- 1 dl. Popcorn majs
- 3 spsk. Solsikkeolie eller anden smagsneutral olie
- 1 spsk. Smør
- Salt
Fremgangsmåde
- Hæld olie og popcorn majs i en stor gryde med låg.
- Sæt gryden på komfuret med højeste varme.
- Så snart popcornene begynder at poppe skrues ned på ⅓ temperatur. Ryst gryden med jævne mellemrum.
- Når der er 5-10 sekunder mellem hver pop, tages gryden af varmen og smør tilsættes.
- Ryst gryden grundigt med låg over og et par grydelapper, så smørret fordeles jævn over alle popcorn.
- Hæld dine hjemmelavede popcorn i en skål, drys med salt og server.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.