Lagkagebunde

Lagkagebunde

Skal man holde traditionel fødselsdag, så skal man også have lagkage. Ofte vil man købe sine lagkagebunde i det lokale supermarked, men hvorfor ikke bage dem selv?

Hjemmebagte lagkagebunde smager altså bare bedre end dem man køber, og når man laver dem selv, kan man tilpasse smagen efter hvilken type lagkage man skal lave. Holder man et bestemt tema til fødselsdagen, kan man jo farve sin lagkagebunde med frugtfarve. Er det er chokolade-lagkage, kan man jo passende lave lagkagebunde med chokolade. Det er faktisk kun fantasien som sætter grænsen. Og så er de faktisk slet ikke så svære at bage.

Nedestående opskrift er på helt traditionelle lagkagebunde.

Lagkagebunde

Lagkagebunde

3 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 3 stk.

Ingredienser

  • 4 stk. æg
  • 140 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt

Fremgangsmåde

  • Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk til du har en lys og luftig æggesnaps.
  • Sigt mel, vaniljesukker, bagepulver og salt, og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Du må ikke bruge en elpisker, da du slår luften ud af dejen.
  • Tag en springform på ca. 22 cm. og pensl den med smør, så lagkagebundene slipper nemmere.
  • Fordel dejen i springformen, gerne så laget er lidt tykkere i siderne, da bagværk altid hæver ekstra på midten.
  • Bag lagkagebunden ved 190 °C (alm. ovnfunktion) i 25-30 minutter, indtil den er gyldenbrun og gennembagt. Brug evt. en kødnål eller strikkepind til at tjekke om den er færdig.
  • Lad bunden køle helt af på en bageriste, inden den deles i 3 stk. lagkagebunde.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Udskæring af lagkagebunde

At skære hjemmebagte lagkagebunde kan være en udfordring, da de kan være bløde og skrøbelige. Men der er nogle trin, du kan følge for at gøre det nemmere:

  1. Køl lagkagebundene ned: Det er bedst at skære lagkagebundene, når de er helt kølet ned. Så sæt dem i køleskabet i mindst en time eller endda i fryseren i en kort periode, inden du begynder at skære dem.
  2. Brug en skarp kniv: En skarp kniv vil gøre det lettere at skære igennem bunden uden at ødelægge den. Sørg for, at din kniv er skarp, før du begynder at skære.
  3. Skær forsigtigt: Skær langsomt og forsigtigt ned i bunden, mens du holder kniven vandret. Undgå at trykke for hårdt på kniven, da dette kan skade bunden.
  4. Brug en kageopsats: Hvis du har en kageopsats, kan du placere bunden på den for at skære den. Dette gør det lettere at dreje bunden rundt og skære den jævnt.
  5. Brug en tråd: Hvis du stadig har svært ved at skære bundene jævnt, kan du prøve at bruge en stramt spændt tråd. Placer tråden på tværs af bunden og træk forsigtigt nedad, så den skærer gennem bunden.

Husk at øvelse gør mester, så øv dig på at skære lagkagebundene jævnt, indtil du finder den teknik, der fungerer bedst for dig.

 

3 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*