Forsiden Aftensmad Kød Kylling Satay
Kylling Satay

Kylling Satay

Satay kylling er en vidunderlig ret, der bringer eksotiske smage fra Sydøstasien direkte til dit spisebord. Denne ret er kendt for sine saftige kyllingestykker, der marineres i en aromatisk blanding af krydderier og derefter grilles til perfektion. Det hele serveres med en cremet, sød og krydret jordnøddesauce, der løfter retten til nye højder. Uanset om du vil imponere gæster eller forkæle dig selv med en smagsoplevelse udover det sædvanlige, er satay kylling en sikker vinder. Følg denne opskrift og skab en autentisk og lækker ret, der med garanti vil blive en favorit!

Kylling Satay
Opskrift på

Kylling Satay

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 160kcal

Udstyr

  • Grillspyd

Ingredienser

Kylling Satay

  • 400 g. kyllingefilet
  • 5 spsk. kokosmælk
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. soya
  • 1 spsk. karry
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 spsk. honning/sirup
  • 1 tsk. friskrevet ingefær

Peanutdip

  • 1/2 dl. peanutbutter
  • 1/3 dl. kokosmælk
  • 1/2 spsk. soya
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 tsk. limesaft
  • 1 tsk. sukker
  • spsk. vand
  • evt. salt

Fremgangsmåde

Satay Kylling

  • Start med at skære kyllingefileterne i mundrette stykker og smid dem i en frysepose.
  • Hæld alle de andre ingredienser op i posen, luk den og ryst godt, så det hele bliver blandet godt sammen. Lad den derefter trække i minimum 2 timer på køl, men gerne natten over hvis det er muligt.
  • Sæt kyllingestykkerne på grillspyd og steg dem på en varm pande eller grill i ca. 5 minutter. Vend dem flere gange undervejs.

Peanutdip

  • Bland alle ingredienser i en skål, og smag til med salt og limesaft.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kylling Satay
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
7
%
Mættet fedt
 
3
g
14
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
171
mg
2
%
Kalium
 
401
mg
11
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
22
g
37
%
Vitamin A
 
30
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
1
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hvor stammer Satay Kylling fra?

Satay kylling stammer fra Sydøstasien, og retten har især rødder i Indonesien, hvor den menes at have sin oprindelse. Satay er en af Indonesiens mest ikoniske retter og er tæt forbundet med landets rige kulinariske traditioner.

Retten blev udviklet af lokale gadesælgere, som lod sig inspirere af den indiske kebab, bragt til regionen af muslimske handelsrejsende. Over tid blev retten tilpasset med lokale ingredienser og smagskombinationer.

Selvom Indonesien ofte anses som satayens fødested, er den blevet enormt populær i andre lande i regionen som Malaysia, Thailand og Singapore, hvor den har fået sine egne variationer afhængigt af de lokale traditioner og smage.

I dag er satay kendt og elsket over hele verden som en lækker og aromatisk ret, ofte ledsaget af den klassiske peanutdip, ris eller friske grøntsager.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*