Jordbærtærte smager godt året rundt, men er bare lidt bedre, når man kan bruge bær fra egen have. Om vinteren bliver man nød til at bruge jordbær fra udlandet, og det er ikke altid at der er lige så meget smag i, som i danske jordbær.
Når man laver en jordbærtærte, er der forskellige typer fyld. Nogen er til mazarinbund, men andre gerne vil have en tyndere bund, så der er mere plads til creme og jordbær. Personligt er jeg til nummer et, og er også den opskrift jeg vil komme med herunder. Ved første øjekast, kan den godt se lidt uoverskuelig ud, men hvis du følger opskrift og fremgangsmåde trin-for-trin, så er det faktisk ikke så svært. Man kan også vælge at droppe chokoladen, og erstatte det med f.eks en jordbærsauce eller marmelade.
Udstyr
- 1 tærtefad 23 cm.
Ingredienser
Mørdej
- 150 g. hvedemel
- 100 g. smør
- 50 g. sukker
- ½ stk. æg
Mazarinmasse
- 100 g. smør
- 100 g. sukker
- 100 g. marcipan
- 50 g. hvedemel
- 2 stk. æg
Chokolade ganache
- 40 g. mørke chokolade
- ½ dl. piskefløde
Creme
- 2½ dl. sødmælk
- ½ brev kagecreme (pulver)
- 2½ dl. piskefløde
Pynt
- 500 g. jordbær
Fremgangsmåde
Mørdej
- Du starter med at lave din mørdej, ved at blande alle ingredienser sammen, så du har en fast masse. Sæt den i køleskabet i minimum 30 minutter.
Mazarinmasse
- Riv marcipanen og bland det sammen med sukker.
- Mens du pisker med en håndmikser eller en røremaskine, tilsættes smørret i mindre stykker.
- Derefter tilsættes et æg ad gangen, og mazarinmassen røres luftig.
- Vend forsigtigt melet i mazarinmassen.
Bunden
- Tænd ovnen på 200 grader, uden varmluft.
- Tag mørdejen ud af køleskabet, og rul den ud med en kagerulle så det passer til en tærtefad på 23 cm. Smør fadet inden du lægger mørdejen ned i.Man kan også lave flere små tærter, hvis man hellere vil det.
- Hæld mazarinmassen op i tærtebunden og bag den i ovnen i ca. 20 minutter. Derefter tages den ud af ovnen og lader den køle af.
Chokolade ganache
- Hæld piskefløden op i en lille gryde og varm det op ved lav varme.
- Mens fløden bliver varmet op, tilsætter du chokolade i små stykker og rører rundt indtil chokolade er helt smeltet og du har en jævn ganache.
Jordbærtærten
- Når mazarinbunden er kølet af, pensles den med chokolade ganachen. Sørg for at komme helt ud til kanten, men uden at ramme ovenpå kanten.
- Lad chokoladen køle ned og størkne.
Creme
- Hæld mælken op i en skål og pisk kagecremepulver i mælken. Pisk det godt igennem i 2 minutter og sæt det herefter i køleskabet i ca. 20 minutter, indtil det er blevet tykt.
- Piske fløden til skum, og vend flødeskummet i kagecremen.
Jordbærtærten
- Fordel cremen på mazarinbunden, så den er jævn.
- Skyld jordbærrene, og del dem evt. i halve.
- Fordel dem ligeligt på hele tærten. Kagen er nu klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.