En roulade koster ingen penge at købe, det kan vi hurtigt blive enige om – Men en købe-roulade er altså bare kedelig. Så hvorfor ikke lave den selv – det er slet ikke så svært, og du kan lave rouladen med lige præcis det fyld som du bedst kan li. Denne opskrift er med jordbær, da den bare er mums.

Ingredienser
- 4 stk. Æg
- 150 g. Sukker
- 150 g. Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1½ dl. Piskefløde
- 1 bk. Friske jordbær
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker med en elpisker, så den bliver luftig.
- Tilsæt mel og bagepulver, og vend den grundigt i sukkermassen.
- Tænd ovnen på 210 grader.
- Hæld dejen ud på en bageplade, som er beklædt med bagepapir, og bag kagebunden i ca. 8 minutter.
- Når den er bagt færdig, skal den lige stå og dampe af i et par minutter, inden du drysser lidt sukker på kagebunden og vender den ud på et nyt stykke bagepapir, hvor den skal køle af yderligere et par minutter, inden bagepapiret trækkes af.
- Pisk fløden til skum og skær jordbærrene i stykker/skiver.
- Fordel flødeskum og jordbær på den færdigbagte kagebund og rul forsigtigt rouladen sammen.
- Jordbær rouladen kan godt spises nu, men jeg vil anbefale at du sætter den på køl i en times tid eller to, så den bliver mere fast og ikke går så nemt i stykker.
- Inden servering kan rouladen evt. pyntes med glasur eller lidt flødeskum og jordbærstykker.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Hejsa 😊
Vil denne roulade kunne laves aftenen før, hvis den skal serveres næste eftermiddag eller vil du ikke anbefale dette?
Hej Christina,
Ja det kan du sagtens 🙂
kan den fryses med fyldet??
Nej det kan den desværre ikke, så skiller det når den tøes op.