Hvis du, lige som jeg, følger meget med på udenlandske madblogs eller følger kendte kokke på youtube, så vil du ofte støde på udtryk og råvarer, som vi ikke umiddelbart har i Danmark. Denne artikel vil forklare lidt om fløde – nærmere betegnet Heavy Cream og Double Cream. For hvad er det? Og kan det oversættes på dansk, så man kan finde det i det lokale supermarked? Både ja og nej.
Heavy Cream
På amerikanske madblogs finder man ofte ingrediensen Heavy Cream. Det er en fløde som er lidt mere fed end vores 38% piskefløde. Heavy Cream indeholder 36-40% mælkefedt. Så her kan man fint benytte 38% piskefløde, som er det eneste alternativ i Danmark.
Double Cream
På Britiske madblogs støder man ofte på udtrykket Double Cream, som er en fløde der indeholder 48-50% mælkefedt. Det kan være svært at finde herhjemme, men du skal kigge efter “Double Creme” fra Osted Mejeri. Det er Rema1000 som bl.a forhandler deres varer. Men Arla har også lavet en 50% fløde, under navnet “Arla Essens 50%”. Jeg har endnu ikke set den i nogen butikker, men de har solgt den på hjemmesiden Arlaunika.dk
Der tager du fejl..
Der findes både 48% og 50% fløde i Danmarks, som kan købes engros.
Hvor er det så du mener jeg tager fejl? 🙂 jeg skriver jo netop at man godt kan købe det.
Meny har haft flød 50%, om de stadig har den ved jeg ikke. Jeg brugte den for et par år siden.
Bland 2/3 cup = 158.ml sødmælk med 1/3 cup = 79.ml smeltet usaltet smør, det giver 1 cup = 237 ml Heavy Cream
Det tip har jeg ikke hørt om før, men det skal da prøves 🙂
Det gør det så ikke nej, så får du mælk med smør i
Jeg har spurgt efter dobbelt fløde i Rema, det kendte de ikke noget til.
Den besked jeg fik var, at alle butikkerne havde de samme varer, så det var ikke bare fordi den butik jeg spurgte i ikke havde taget det hjem.
Kan man afdryppe piskefløde ligesom man kan med yoghurt, og få heavy creme eller double creme ud af det?
Der må jeg være dig svar skyldig. Det ved jeg altså ikke 🙂