Heavy og Double Cream

Hvad er Heavy og Double Cream?

Heavy og Double Cream

Hvis du, lige som jeg, følger meget med på udenlandske madblogs eller følger kendte kokke på youtube, så vil du ofte støde på udtryk og råvarer, som vi ikke umiddelbart har i Danmark. Denne artikel vil forklare lidt om fløde – nærmere betegnet Heavy Cream og Double Cream. For hvad er det? Og kan det oversættes på dansk, så man kan finde det i det lokale supermarked? Både ja og nej.

Heavy Cream

På amerikanske madblogs finder man ofte ingrediensen Heavy Cream. Det er en fløde som er lidt mere fed end vores 38% piskefløde. Heavy Cream indeholder 36-40% mælkefedt. Så her kan man fint benytte 38% piskefløde, som er det eneste alternativ i Danmark.

Double Cream

På Britiske madblogs støder man ofte på  udtrykket Double Cream, som er en fløde der indeholder 48-50% mælkefedt. Det kan være svært at finde herhjemme, men du skal kigge efter “Double Creme” fra Osted Mejeri. Det er Rema1000 som bl.a forhandler deres varer. Men Arla har også lavet en 50% fløde, under navnet “Arla Essens 50%”. Jeg har endnu ikke set den i nogen butikker, men de har solgt den på hjemmesiden Arlaunika.dk

9 Kommentarer

  1. Anders Østergaard

    Der tager du fejl..

    Der findes både 48% og 50% fløde i Danmarks, som kan købes engros.

  2. Michelle

    Meny har haft flød 50%, om de stadig har den ved jeg ikke. Jeg brugte den for et par år siden.

  3. Sebastian Ravn

    Bland 2/3 cup = 158.ml sødmælk med 1/3 cup = 79.ml smeltet usaltet smør, det giver 1 cup = 237 ml Heavy Cream

  4. Jeg har spurgt efter dobbelt fløde i Rema, det kendte de ikke noget til.
    Den besked jeg fik var, at alle butikkerne havde de samme varer, så det var ikke bare fordi den butik jeg spurgte i ikke havde taget det hjem.

  5. Anita Lorenz

    Kan man afdryppe piskefløde ligesom man kan med yoghurt, og få heavy creme eller double creme ud af det?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*