Guacamole kommer oprindeligt fra Mexico, men er blevet utroligt populært som dip til nachos, chips og grøntsags-stænger i Danmark og andre lande. Guacamole behøver ikke nødvendigvis at blive brugt som dip, man kan også sagtens bruge den som tilbehør i f.eks hjemmelavet burger, sandwiches, på brød osv. Det er jo en sund og velsmagende tilbehør – og så tager den ikke ret lang tid at lave.
Herunder får du den opskrift på guacamole, som jeg plejer at lave.
Udstyr
- Blender
Ingredienser
- 2 stk. Modne avokadoer
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Lille skalotteløg
- 2 tsk. Creme Fraiche
- 1/4 tsk. Cayennepeber
- Saft fra ½ citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Pil stenene ud og læg avokadoerne (uden skræl) op i en blender, sammen med de andre ingredienser.
- Blend det hele sammen, så du får en blød og lækker cremet guacamole.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Sæt guacamolen på køl ind til den skal serveres.
Næringsindhold
Næringsindhold
Guacamole
Mængde pr. portion
Kalorier
87
% Daglig værdi*
Fedt
8
g
9
%
Mættet fedt
0.1
g
0
%
Flerumættet fedt
0.03
g
Enkelumættet fedt
0.1
g
Natrium
1
mg
0
%
Kalium
18
mg
1
%
Kulhydrater
5
g
1
%
Sukker
0.3
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
45
IU
2
%
Vitamin C
5
mg
7
%
Calcium
5
mg
1
%
Jern
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.