5 tips til hjemmebaren

Gode råd til når du laver drinks og cocktails – 5 tips til hjemmebaren

Hvis du er lige så vild med drinks og cocktails som vi er, så kan du nu komme i gang med at lave dem selv. Det kan være lidt en jungle at finde rundt i barudstyr, ingredienser, drinksopskrifter samt teknikker, og derudover, så er listen over drinks og cocktails uendeligt lang. Det behøver dog ikke at være så kompliceret at mixe dine egne drinks. Derfor har vi samlet en række gode råd samt tips og tricks til, hvordan du kan lave dine egne drinks og cocktails, så du er klar til at imponere dine gæster til en kommende festlig begivenhed.

Hav udstyret i orden

Til langt de fleste drinks og cocktails kræves der en smule barudstyr. Når vi taler barudstyr, så findes der alverdens forskellige afskygninger, hvor du selvfølgelig sagtens kan shoppe amok, hvis du ikke ønsker at gå ned på udstyr. Det kan dog være en god ide at starte med at tilføje det mest basale barudstyr til hjemmebaren.

Det klassiske og mest essentielle barudstyr består blandt andet af cocktailshaker, strainer, jigger samt en cocktailske. Hvis du har førnævnte til rådighed og de rette spiritusser, likører og mixere, kan du fremtrylle langt de fleste drinks og cocktails. Du finder alt hvad hjertet begærer af barudstyr hos www.barlife.dk. Der er noget til enhver smag, hvad end du er helt ny på området eller mere øvet bag hjemmebaren.

Vælg gode men få ingredienser

Man kan hurtigt have en tendens til at fylde barskabet med forskellige slags spiritus og anskaffe adskillige mixere. Et af de vigtigste råd, er dog at sørge for at vælge gode råvarer. Du behøver altså ikke nødvendigvis have alverdens forskellige ingredienser, men start derimod med et udvalg af god spiritus. Suppler med mixere, hvor du kan udvælge dine favoritter eksempelvis sodavand, tonic, juice og sirup.

Ved at have gode og friske ingredienser til rådighed kan du nemt lave velsmagende drinks og cocktails. Du kan med fordel udvælge nogle af de klassiske typer spiritus eksempelvis gin, vodka, rom, whisky, tequila og likør. Mange af førnævnte fremgår i et utal af forskellige skønne drinks. Ved at vælge en af førnævnte har du derfor utallige smagskombinationer og anvendelsesmuligheder. Et eksempel herpå er gin, der både optræder i Gin og Tonic, Gin Hass, Gin Fizz, Tom Collins, Long Island Iced Tea, Gimlet, Dry Martini, Negroni, Bramble og mange andre.

Du kommer altså utrolig langt ved blot at vælge få, men gode ingredienser. Derudover må vi selvfølgelig ikke glemme vigtigheden i at have rigelige mængder is til rådighed. Isterninger er nemlig utroligt vigtigt når det kommer til at lave samt servere drinks.

Følg en opskrift

Et af vores bedste råd til bartenderen bag hjemmebaren, er at følge en opskrift. Det kan lyde en smule banalt, men øvelse gør mester, hvorfor det er en god ide at starte med drinksopskrifter, og ikke bare kaste dig ud i at fremtrylle drinks efter øjemål. Når først du har fået styr på drinksklassikere og er bekendt med forskellige teknikker, så kan du selvfølgelig sagtens eksperimentere med dine egne selvopfundne drinksideer.

Smag til inden servering

En god tommelfingerregel er altid at smage på drinken inden servering. Med det mener vi selvfølgelig ikke, at du skal drikke af gæstens glas, da det hverken er særlig hensigtsmæssigt eller hygiejnisk. Du kan i stedet tage et sugerør, hvor du let holder fingeren over sugerørets åbning, så du nemt kan tage en smule væske op i sugerøret og smage på drinken. Du kan selvfølgelig også smage på drinken i et separat glas. Hvis du har givet dig i kast med at nyfortolke en opskrift eller måske endda fundet på din helt egen drink, så er det særligt vigtigt at sikre dig, at smagen er som den skal være.

Server den med stil

En cocktail, der er serveret i det rigtige glas og er toppet med fin drinkspynt, smager bare lidt bedre. Det æstetiske udtryk spiller nemlig også ind i relation til smagsoplevelsen. Gør dig derfor gerne umage med at servere og præsentere dine drinks og cocktails pænt. Det kan både være i form af at vælge et fint glas eller ved at bruge garnish, drinkspynt, sugerør eller andet som prikken over i’et.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*