Hvem siger, at flæskesteg kun kan tilberedes på den traditionelle måde i ovnen? I denne opskrift tager vi et moderne twist på den danske klassiker ved at benytte en airfryer. Med en airfryer kan du tilberede en saftig flæskesteg med sprød svær på kortere tid og med mindre fedt. Det er den perfekte løsning for den travle hjemmekok, der ønsker at nyde en velsmagende, hjemmelavet middag, uden alt besværet. Så lad os dykke ned i denne lækre og sundere tilberedningsmetode og genopdage glæden ved en god flæskesteg – lavet i airfryer.
Inden vi går i gang, er det vigtigt at tilføje at de forskellige airfryer-modeller varmer forskelligt, så hold øje med flæskestegen, da det kan være den skal have kortere eller længere tid. Her spiller størrelsen på stegen også en rolle.
Ingredienser
- 1½ kg. flæskesteg eller svinekam
- 1 l. kogende vand
- flagesalt eller groft salt
Fremgangsmåde
- Sørg for at alle svær er skåret ned til kødet, men ikke ned I kødet. Tjek alle svær for det bedste resultat.
- Lig flæskestegen ned i din kurv og hæld kogende vand over sværene. På den måde åbner de sig en smule, så du nemmere kan drysse salt ned imellem sværene. Hæld ⅔ af vandet fra igen.
- Sørg for at din steg ligger nogenlunde plant i kurven. Juster evt. med et par halve kartofler eller nogle bolde af sølvpapir, hvis et hjørne skråner.
- Tilbered stegen i din airfryer ved 180 °C i 60 minutter.
- Skrue herefter temperaturen op til 200 °C, og giv flæskestegen 10-15 minutter mere, indtil dine flæskesvær er helt sprøde og kernetemperaturen er 64-65 °C.
- Lad stegen hvile i ca. 10 minutter inden du skære den ud og servere.