Espresso Martini

Espresso Martini

En Espresso Martini er en cocktail, der typisk består af espresso, vodka og kahlua (en mexicansk kaffe likør) serveret i en cocktailglas. Den kan også tilføjes flødeskum eller et stykke chokolade som pynt. Det er en populær drink, der normalt nydes efter middagen eller som en aperitif.

Espresso Martini

Espresso Martini

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 3 minutter
Antal: 1 person

Ingredienser

  • 4 cl. vodka
  • 4 cl. kahlua kaffelikør
  • 5 cl. kold espresso
  • ½ cl. sukkersirup
  • isterninger
  • evt. 2-3 hele kaffebønner til pynt

Fremgangsmåde

  • Hæld alle ingredienser op i en shaker, sammen med isterninger. Shake det hele hårdt i ca. 1 minut, indtil din Espresso Martini er helt kold. Shaker du ikke længe nok, får du ikke den lækre skum, som skal være på toppen af din cocktail.
  • Tag det ønskede glas (jeg anbefaler et champagne coupe glas) og fine-strain din cocktail deri.
  • Pynt evt. med nogle hele kaffebønner på toppen af den lækre skum.

Noter

At "strain" en cocktail betyder, at man fjerner eventuelle faste ingredienser, der kan være i drinken, før den serveres. Det gøres normalt ved hjælp af en "strainer", som er et fint ord for en lille metal-si, som cocktailen hældes igennem inden servering.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Ofte Stillede Spørgsmål om Espresso Martini

Kan jeg bruge kaffe i stedet for likør?

Ja det kan du godt, men den skal være stærk og helt kold. Varm kaffe dur ikke.

Hvordan får jeg en god skum på toppen?

Det gør du ved at shake din cocktail hårdt og hurtigt. Men ikke alt for længe. Jo længere tid du shaker, jo mere når isterningerne at smelte, hvilke er med til at udevande smagen og ødelægge den gode skum.

Hvilken vodka skal man bruge i en Espresso Martini?

Valget af vodka til en Espresso Martini er ofte et spørgsmål om personlig smag. Der er ingen fast regel for, hvilken vodka der skal bruges, men mange bartendere anbefaler at bruge en neutral vodka, da den ikke vil overmande smagen af espresso og kahlua. Nogle af de mest populære vodkaer, der bruges i en Espresso Martini, inkluderer Grey Goose, Belvedere og Ketel One. Men igen, det vigtigste er at vælge en vodka man kan lide og som passer til ens smag.

Hvor stammer Espresso Martini fra?

Espresso Martini er en moderne cocktail, fra 1980’erne. Den oprindelige historie om oprindelsen af ​​denne cocktail er lidt usikker, da der er flere forskellige versioner. En af de mest almindelige historier er, at den blev opfundet af en bartenderen ved navn Dick Bradsell i London i 1983 på en bar kaldet Fred’s Club. Han skabte denne cocktail på anmodning fra en ung kendt model, der ønskede en drink som kunne give hende lidt ekstra energi.

En anden historie er, at den blev skabt af en bartenderen ved navn Peter Dorelli i The American Bar på The Savoy Hotel i London i 1985.

Uanset hvem der opfandt den, er Espresso Martini blevet en populær cocktail verden over, og den er nu en fast bestanddel af mange barmenu’er.

Prøv også disse opskrifter:

   
   
 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*