Enchiladas med kylling

Enchiladas med kylling

Enchiladas med kylling og ost er en utrolig lækker ret fra Mexico, hvor man selv kan styre hvor stærk retten skal være. Som udgangspunkt er der godt knald på chilien, men den kan man selv justere lidt ned på, hvis man lige som jeg, ikke er til det helt stærke mad.

Enchiladas består af tortillas/madpandekager med kylling og valgfrit fyld, samt den lækre enchilada-sauce, som binder retten sammen. Og så må man selvfølgelig ikke glemme en masse revet ost på toppen.

Enchiladas med kylling

Enchiladas med kylling

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

Enchilada Sauce

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. chilipulver (kan justeres ned)
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. paprika
  • dl. bouillon (grøntsag eller kylling)

Kyllingefyld

  • 2 stk. kyllingefileter
  • 1 stk. løg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. olivenolie

Øvrige ingredienser

  • 8 stk. tortillas pandekager
  • 100 g. revet ost
  • 1 ds. sorte bønner (valgfrit)
  • 1 ds. majs (valgfrit)

Fremgangsmåde

Enchilada Sauce

  • Varm olien op i en kasserolle over medium-høj varme. Tilføj hvedemel og pisk grundigt i ca. 1 minut.
  • Tilføj alle krydderierne og pisk i yderligere 1 minut.
  • Nu tilføjer du bouillon lidt ad gangen, mens du pisker.
  • Lad saucen simre ved lav-medium varme i 10-15 minutter, indtil saucen har den rette tykkelse. Imens den gør det, kan du gå i gang med kyllingefyldet.

Kyllingefyld

  • Start med at skære dit kyllingekød i mindre tern på ca. 1x1 cm. Det samme gør du med dit løg - dog i lidt mindre stykker.
  • Varm olien op i en gryde ved medium-høj varme. Tilføj løg og lad dem sautere i ca. 3 minuter.
  • Tilføj kyllingen og lad dem små-stege i 4-5 minutter, inden du tilføjer den hakkede tomat. Ønsker du sorte bønner i retten, skal de også tilføjes nu.
  • Lad fylde simre ved lav-medium varme i 5-10 minutter.

Saml retten

  • Nu skal retten samles. Hver tortillas pandekage smøres med et par spsk. sauce, godt med kyllingefyld og revet ost. Ønsker man majs eller andet fyld, tilføjes det også. Herefter rulles pandekagen sammen, og lægges i et stort ildfast fad.
    Gør det samme med resten af pandekagerne og hæld det sidste sauce udover dem og evt. resterne af revet ost.
  • Bag dine enchiladas i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 180 grader varmluft.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*