Opskrift på hjemmebagt bagels

Bagels

Der er noget helt særligt ved at bage sine egne bagels. De har en lækker, sej skorpe og en blød krumme, der gør dem perfekte til både morgenmad og frokost. Med denne opskrift kan du nemt lave dine egne friskbagte bagels derhjemme.

Opskrift på hjemmebagt bagels
Opskrift på

Bagels

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

Ingen bedømmelser endnu
Print Pin Del på Facebook
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Servings: 8 stk.

Ingredienser

  • 450 g. hvedemel
  • tsk. salt
  • 2 tsk. tørgær
  • 3 dl. vand, lunkent
  • 4 tsk. sukker
  • 2 tsk. olie, smagsneutral

Fremgangsmåde

  • I en stor skål blandes mel og salt.
  • I en mindre skål opløses gør og sukker i den lunkne vand, som efterfølgende hældes op i skålen med mel.
  • Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, indtil den er glat og smidig.
  • Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i ca. 1 time.
  • Pres luften ud af dejen og del den i 8 lige store stykker, som rulles til kugler. Lav et hul i midten af hver kugle med en finger, og udvid hullet, så det bliver ca. 3 cm i diameter.
  • Placer de formede bagels på et bagepapir som er smurt med lidt olie, dæk dem til, og lad dem hvile i yderligere 15-20 minutter.
  • Bring en stor gryde med vand i kog. Kog hver bagel i 30-60 sekunder på hver side, hvilket giver dem deres karakteristiske seje skorpe. Du kan sagtens koge 2 af gangen. Lad dem dryppe af på en rist.
  • Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Placer bagels på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
  • Lad dine hjemmebagte bagels køle af på en rist, før de nydes med smør, flødeost eller dit foretrukne pålæg.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Tips og variationer af bagels:

  • Pensl bagels med et sammenpisket æg før bagning, og drys med sesamfrø, birkes eller havsalt for ekstra smag.
  • Prøv at tilsætte rosiner og kanel til dejen for en sødere variation.
  • Bagels kan fryses og varmes op i ovnen eller på en brødrister for at bevare deres friskhed.

Serveringsforslag:

Bagels er utroligt alsidige og kan nydes på mange måder. Her er nogle lækre forslag:

  • Klassisk morgenmad: Smør dine bagels med flødeost og tilsæt laks og dild for en skøn, frisk smagsoplevelse.
  • Sødt og lækkert: Prøv en kombination af peanutbutter og bananskiver eller Nutella med friske jordbær.
  • Vegetarisk favorit: Fyld dine bagels med hummus, avocado, soltørrede tomater og rucola for en velsmagende og mættende sandwich.
  • Luksus frokost: Lav en bagel sandwich med kylling, pesto, mozzarella og friske tomater.

Prøv også disse opskrifter:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*