Piskefløde er igennem de senere år blevet pænt dyrt at købe. Faktisk koster ½ liter piskefløde et godt stykke over de 20 kr. Men op til jul plejer der at komme nogen gode tilbud på netop piskefløde. Senest var det op til julen i 2021, hvor der var flere butikker som førte priskrig. Her kunne man købe ½ liter piskefløde til under 3 kr., hvilket jo er uhørt. Spørgsmålet er så, kan man købe meget og fryse det ned? Svaret finder du herunder.
Ja, du kan sagtens fryse piskefløde ned, MEN du kan ikke piske fløden til skum når den har været frosset. Derfor skal du kun købe ekstra, hvis du bruger fløde i kaffe, sovser, supper, kager, desserter og andre retter, hvor der ikke skal benyttes flødeskum.
Grunden til at man ikke kan piske fløde til skum når det har været frosset ned, er at fløde risikere at skille når den bliver tøet op. Dette gør det umuligt at piske luft ind i fløden, og dermed få en flødeskum ud af den. Så retter som f.eks råcreme, kan man ikke lave. Men den er som sagt stadig velegnet andre steder i madlavningen.
Frys piskefløde ned i små portioner
Skal du fryse piskefløde ned, kan det være en god idé at fryse den ned i mindre portioner, da det ikke er så tit at man benytter ½ liter piskefløde i sovsen. Derfor kan jeg anbefale at man benytter isterningeposer eller -bakker. På den måde er det nemt at dosere fløden, når man f.eks laver sovs.