Keto Guide

Begynderens guide til Keto

Vil du gerne tabe vægt? Men har du tidligere haft problemer med kur og holde din drømmevægt? Keto-diæten er nem at implementere i en travl hverdag og giver dig en mæthedsfølelse, som er vigtig for at kunne fungere ordentligt. Her kan du finde en begynders guide til keto.

Hvad er keto?

Keto er en diæt, der har fokus på lavt indtag af kulhydrater og i stedet øget fokus på en mere protein- og fedtholdig diæt. Det lyder måske underligt, at den fedtholdig diæt kan hjælpe dig med at tabe fedt, men over 50 studier viser effekten af keto diæten, når det kommer til vægttab. Da diæten ikke handler om at skære ned på kalorieindtag, er den anbefalet af flere og flere sundhedsfolk.

Hvordan fungerer keto?

Når du spiser keto, vil du gerne minimere eller helt undgå dit indtag af kulhydrater. Du indtager dog de kalorier gennem protein og fedt, så du ikke er i kalorieunderskud. På grund af manglen af kulhydrater i din kost, vil din krop begynde ketose, hvor fedt fra din kost og krop nedbrydes for at lave energi. Kulhydrater er nemmere for cellerne at nedbryde, hvilket vil betyde, at nedbrydningen af fedt blive prioriteret lavere i en kost med kulhydrater.

Hvilke råvarer er anbefalet til keto?

Der findes en lang række råvarer, som ikke anbefales til keto-diæter, da de indeholder store mængder kulhydrater. Det kan være svært i starten af undgå kulhydrater helt, men det bliver nemmere at minimere dit indtag i takt med du lærer flere og flere keto-venlige retter. Nogle af de bedste råvarer til keto er kød, æg, mejeriprodukter. Alle disse råvarer indeholder store mængder af godt fedt, proteiner og næringsstoffer. Fisk, kød og æg er nemme at lave større måltider med, men de kan være svære at inddrage i mellemmåltid. Du skal ikke snydes for at kunne snacke. Når du føler dig en smule hyggesulten er mørk chokolade og nødder et sikkert valg, der indeholder få kulhydrater og i stedet store mængder af mættet fedt og næringsstoffer.

Hvilke råvarer skal du undgå?

Ligesom der er råvarer, som der er anbefalet, er der også en række, som du helst skal undgå. Det er råvarer med større mængder af kulhydrater. Det er alt med korn. Det kan være brød, pasta, ris osv. Derudover skal du også undgå sukker, hvilket også udelukker slik og juice. Frugt indeholder store mængder af frugtsukker, hvilket du også gerne vil undgå.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*