Ninja Foodi Dual Zone Airfryer AF300EU

Anmeldelse af Ninja Foodi Dual Zone Airfryer AF300EU

Som madblogger følger jeg lidt med i hvad der sker rundt omkring på nettet, indenfor mad-universet. Og de seneste måneder, er airfryeren blevet et stort hit. Der dukker opskrifter op alle vegne, og da jeg ikke havde en airfryer, som blev jeg jo nød til at købe en.

Jeg lavede lidt research og fandt frem til den model, som jeg synes passede mit behov bedst; både i forhold til størrelse, udseende og funktioner. Valget faldt på en Ninja Foodi Dual Zone Airfryer (AF300EU). En af grundene til at det blev lige netop den model, var at den havde Dual Zone, så jeg kan lave to forskellige retter på samme tid, og på hvert deres program og temperatur.

Jeg har nu haft den i en måneds tid, og har lavet lidt af hvert i den. Derfor vil jeg lige komme med en lille anmeldelse.

Programmer og anvendelsesmuligheder på Ninja Foodi

Ninja Foodi Dual Zone Airfryer AF300EU er en meget alsidig maskine. Den har 6 indbyggede programmer, som gør at der stort set ikke noget du IKKE kan lave i den.

 1. Air Fry – Det helt almindelig program, som kan benyttes til alle former for retter.
 2. Roast – Er til at lave hele stege, hvor du får en lækker stegeskorpe, som holder på safterne i kødet.
 3. Max Crisp – Det er en form for grill-funktion, som bruges til f.eks pommes frites, hot wings, løgringe osv.
 4. Bake – Det siger sig selv – det er til at lave mindre kager.
 5. Dehydrate – Bruges til at tørre ting, så de holder længere og fylder mindre. Ikke noget jeg har leget med endnu.
 6. Reheat – Der står ikke så meget om funktionen i instruktionsbogen, og jeg har ikke prøvet den.

Air Fry og Roast funktionen er de to jeg benytter mest. Max Crisp benytter jeg også en del, men det er hovedsageligt til pommes frites. Her skal man blot huske at ryste skuffen lidt en gang i mellem, så de alle bliver sprøde.

Dual Zone funktionen er super fed. Du har 2 skuffer, hvor du kan kører hvert sit program, hvis man ønsker det. Så kan man f.eks have en hel kylling i den ene skuffe og pommes i den anden. Og med Sync-funktionen, er begge skuffer færdige på samme tid. Super smart og enkelt.

Der er også en Match-funktion, men den gør bare at du kører samme indstillinger i begge skuffer, så du kan lave dobbelt op.

Størrelse på Ninja Foodi Dual Zone Airfryer

Det største minus, og nok også det, ved denne model, er helt klart størrelsen. Den fylder godt, og jeg har endnu ikke fundet plads til den i nogen af mine køkkenskabe.

Dimensionerne hedder 38x35x32 cm. Min mikroovn er 48x45x31 cm., så airfryeren er næsten lige så stor. Derfor har jeg også valgt at lade den stå fremme på køkkenbordet, da den alligevel bliver brugt næsten dagligt, grundet de mange anvendelsesmuligheder.

Størrelsen på skufferne kunne godt være lidt større, da de kun er på 3,8 liter hver. Det er fint hvis man kun er en lille familie, men får man gæster, er den lige lille nok. Så kan man selvfølgelig nøjes med kun at lave én ting i air fryeren, og resten på komfuret eller ovnen. Vælger man at lave pommes frites, kan man lave ca. 1 kg. i hver skuffe.

Ninja Foodi Dual Zone Airfryer AF300EU

Hvor kan den købes og hvad koster den?

Der er flere butikker som sælger denne lækre airfryer. Jeg har valgt at sætte Pricerunners prissammenligning ind, så du bare kan vælge det billigste sted.

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

Hvad kan man lave i airfryeren?

Det er som sagt kun fantasien der sætter grænser, og jeg er selv i gang med at eksperimentere med forskellige opskrifter, som jeg ville lægge op efterhånden. Du finder airfryer opskrifterne her.

9 Kommentarer

 1. Claus Jensen

  Jeg har samme model, og jeg er yderst tilfreds med den. Den laver lækkert sprød mad 🙂

 2. Jeg havde en anden model fra Philips, men er skiftet til ovenstående airfryer. Det har jeg bestemt ikke fortrudt.

 3. Hej Kim.
  Tak for anmeldelsen.
  Jeg overvejer at anskaffe mig netop denne model, men jeg har også lidt betænkeligheder i forhold til skuffernes størrelse. Er skufferne store nok til at tilberede f.eks. en hel kylling eller endda en hel and?

 4. Marianne Larsen

  Hej Kim .Du må kunne hjælpe mig , jeg har en Ninja 400 Har lavet flere gode flæskestege med sprøde svær . Jeg vil høre om det er bedre at lave flæskestege på Max crisp?
  Vh
  Marianne.

 5. enig men der mangler opskrifter på ninja 300

 6. Tove Brændstrup

  Den findes også med større skuffer Ninja airfryer – Foodie Max – AF451EU

  • Kim Jørgensen

   Jeps, den står også på min ønskeliste.
   Men nu var dette jo blot en lille anmeldelse af Ninja 300.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*