Hvidløgsbrød og Hvidløgsflutes

Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød smager super-godt som tilbehør til lækre supper og gryderetter, samt om sommeren når der bliver grillet lækkert kød. Man kan sagtens snyde og købe sine hvidløgsflutes fra Hatting, i det lokale supermarked, men de smager ikke lige så godt som de hjemmebagte. Det tager selvfølgeligt lidt tid at lave dem selv fra bunden, men når man alligevel er i gang, kan man jo lave en dobbelt-portion. Man kan nemlig sagtens fryse sine hvidløgsflutes, efter man har kommet hvidløgssmør i.

Hvidløgsbrød og Hvidløgsflutes
Opskrift på

Hvidløgsbrød

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 timer 30 minutter
Samlet tid: 4 timer
Antal: 6 personer

Ingredienser

Hvidløgssmør

  • 150 g. Blødt smør
  • 2 fed Hvidløg
  • ½ dl. Friskhakket persille

Flutes

  • 4 dl. Vand
  • 15 g. Gær
  • 1 tsk. Salt
  • 500 g. Hvedemel

Fremgangsmåde

Hvidløgssmør

  • Rør smør presset hvidløg og persille sammen i en skål.
  • Rul hvidløgssmørret til en lang pølse.
  • Pak pølsen ind i bagepapir, og læg den i køleskabet.

Flutes

  • Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør til gæren er helt opløst.
  • Tilsæt salt og mel lidt af gangen.
  • Ælt dejen grundig, så du får en blød og elastisk dej.
  • Lad dejen hæve i 3 timer ved sturetemperatur, med en håndklæde over skålen.

Hvidløgsflutes

  • Del dejen i to lige store stykker og form to aflange flutes.
  • Læg dem på en bage­plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensel dem med æg, mælk eller vand og bag dem i 20 minutter, i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft.
  • Efter de 20 minutter tager du dine flutes ud af ovnen og lader dem køle lidt af.
  • Skær dybe riller 3⁄4 ned i begge flutes og læg skiver af hvidløgssmør ned i dem alle.
  • Bag de to hvidløgsflutes i ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.

Noter

Du kan også sagtens snyde lidt, og købe et færdigbagt flute - f.eks et Ciabattabrød. Resten af fremgangsmåden er den samme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Prøv også disse opskrifter:

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*