Hvidløgsbrød smager super-godt som tilbehør til lækre supper og gryderetter, samt om sommeren når der bliver grillet lækkert kød. Man kan sagtens snyde og købe sine hvidløgsflutes fra Hatting, i det lokale supermarked, men de smager ikke lige så godt som de hjemmebagte. Det tager selvfølgeligt lidt tid at lave dem selv fra bunden, men når man alligevel er i gang, kan man jo lave en dobbelt-portion. Man kan nemlig sagtens fryse sine hvidløgsflutes, efter man har kommet hvidløgssmør i.
Opskrift på
Hvidløgsbrød
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 6 personer
Ingredienser
Hvidløgssmør
- 150 g. Blødt smør
- 2 fed Hvidløg
- ½ dl. Friskhakket persille
Flutes
- 4 dl. Vand
- 15 g. Gær
- 1 tsk. Salt
- 500 g. Hvedemel
Fremgangsmåde
Hvidløgssmør
- Rør smør presset hvidløg og persille sammen i en skål.
- Rul hvidløgssmørret til en lang pølse.
- Pak pølsen ind i bagepapir, og læg den i køleskabet.
Flutes
- Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør til gæren er helt opløst.
- Tilsæt salt og mel lidt af gangen.
- Ælt dejen grundig, så du får en blød og elastisk dej.
- Lad dejen hæve i 3 timer ved sturetemperatur, med en håndklæde over skålen.
Hvidløgsflutes
- Del dejen i to lige store stykker og form to aflange flutes.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensel dem med æg, mælk eller vand og bag dem i 20 minutter, i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft.
- Efter de 20 minutter tager du dine flutes ud af ovnen og lader dem køle lidt af.
- Skær dybe riller 3⁄4 ned i begge flutes og læg skiver af hvidløgssmør ned i dem alle.
- Bag de to hvidløgsflutes i ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Noter
Du kan også sagtens snyde lidt, og købe et færdigbagt flute - f.eks et Ciabattabrød. Resten af fremgangsmåden er den samme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.