Kort anmeldelse af Nexgrill Evolution 5B+

Anmeldelse: Nexgrill Evolution 5B+

Jeg har længe ville udskifte min gamle gasgrill med en nyere og større model. Jeg undersøgte markedet og var faktisk ret forelsket i napoleons keramiske sidebrænder, som de kalder for Sizzle Zone. Jeg synes dog prisen var lige pebret nok, så den plan blev hurtigt lagt på hylden. Men jeg var lidt vild med den keramiske sidebrænder, så jeg søgte nettet tyndt efter lignende koncepter, og faldt over Nexgrill, som også havde et keramiske sidebrænder, som de kalder Searing-Zone. Jeg synes dog at Nexgrill lød lidt som et discount-mærke, men efter lidt research, viste det sig at være et af de helt store brands i USA. Nexgrill havde da også fået gode anmeldelser på nettet, så der var ikke langt til handling da jeg så at Coop havde en Nexgrill Evolution 5B+ på tilbud. Den blev bestilt.

Køb grillen her.

Kort anmeldelse af Nexgrill Evolution 5B+

Levering og samling af grillen

Da jeg havde bestilt grillen, gik der ca. 5 dage før den var leveret. Den ankom i en stor kasse, som lige var i overkanten når man står alene med den. Den vejer trods alt 136 kg. Men jeg fik den dog ind i stuen til sidst.

Samling af grillen var ganske nem. Man skulle faktisk kun samle skabet, da selve grillen var samlet fra fabrikken. Så alt i alt, tog det vel en god times tid.

Test af grillen

Da grillen var samlet, skulle jeg lige teste den af, så den kunne blive varmet godt igennem og ristene kunne få lidt olie. Så alle 5 brændere blev tændt på fuld power og så lod jeg den stå med lukket låg. Efter 30 minutter var grillen kun lige kommet op på 250 grader, hvilket er alt for lidt. Så jeg gik ind på en facebookgruppe for Nexgrill-ejere. Her kunne jeg læse at den var et kendt problem og at man skulle kontakte Nexgrills kundeservice. Jeg skrev til dem, og de svarede tilbage at grundet ferie, kunne de først komme ugen efter. Det synes jeg var helt fair. Så en uge efter jeg havde skrevet til dem, kom en teknikker ud og skiftede nogen dele. Nu kommer grillen op på 300 grader, hvilke jeg stadig synes er til den lave side, men trods alt bedre end til at starte med.

Test af Searing-zone

Searing-zone, er den keramiske sidebrænder, som skulle blive omkring 600 grader. Den er super god tit at grille mindre steaks eller til at lave stegeskorpe på større steaks eller udskæringer, hvorefter man kan tilberede kødet færdig ved indirekte varme i grillen. Den funktion er jeg stor fan af, og er næsten blev brugt på daglig basis den sidste måneds tid.

Den varme searing-zone opvejer den lidt lavere temperatur i selve grillen, da man hurtigt kan få stegeskorpe på sidebrænderen.

Konklusion

Jeg er blevet glad for min Nexgrill Evolution 5B+ og fortryder ikke at jeg har købt en Nexgrill. Men i bagklogskabens øjne, havde jeg nok valgt en af de andre modeller – nærmere betegnet Nexgrill Deluxe 5B++. Den koster nogle få hundrede kroner mere, men den har ikke samme problemer med varmen, og så har den tilmed en ekstra bagbrænder.

Skulle jeg komme med et lille øv, så ville det være at der ikke er plads til en gasflaske på 11 kg. inde i skabet, hvilket jeg troede var meningen med det.

Hvis jeg skulle give Nexgrill Evolution 5B+ en karakter, hvor jeg tager alle ting i betragtning, så ville jeg nok give den 4 ud af 5.

Køb grillen her.

   
   
 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*