Gør hjemmet klar til spisende gæster

Gør hjemmet klar til spisende gæster

Denne artikel indeholder betalt indhold.

Vær personlig og menneskelig

Det kan være fristende at gå fuldstændig i rengørings- og oprydningstilstand – men overgør det ikke. Selvfølgelig skal hjemmet have en tur med støvsugeren, støvkluden og eventuelt få vasket gulvene, men hjemmet behøver ikke at være skinnende rent. Det samme gælder rodet. Sørg for at rydde alt det værste rod væk fra både gulve, reoler og borde – men hver en genstand behøver ikke at stå snorlige. Hjemmet kan hurtigt fremstå upersonlig og umenneskelig, hvis hvert et støvfnug er fjernet, og hver en pude står perfekt i sofaen. Skab i stedet en afslappet stemning i hjemmet – det vil klart få gæsterne til at føle sig mere hjemme.

Sæt stemningen med lyset

En vigtig stemningsskaber er boligens lys, men det kan faktisk være rigtig svært at få elektrisk lys til at virke naturligt og hyggeligt. For at få den hyggeligste og mest optimale belysning i hjemmet bør du kombinere varmt og koldt lys i både loft-, læse og gulvhøjde. Lad glødepærer skabe det varme lys, og LED-lys skabe det kolde lys. Hav både lamper i loftet, på borde og på gulvet for at skabe forskellige skygger og nuancer. På denne måde kan du bedre styre belysning efter behov. Se loftlamper fra Trademax her, hvis du mangler nye lamper til loftet.

Neutraliser boligens lugte

Inden gæsterne kommer, bør du sørge for at neutralisere boligens lugte. Når man befinder sig i et rum i længere tid ad gangen, lægger man ikke mærke til lugtene deri. Men kommer man udefra, ligesom dine gæster gør, vil lugten være det første, som møder dem. Åbn alle vinduer i hjemmet, sådan du skaber gennemtræk. Kan du ikke nå at rengøre overfladerne, kan du med fordel vride en klud op i Ajax og derefter lægge den på en varm radiator. Dette vil sprede en dejlig duft i hjemmet og skabe en illusion om, at hjemmet er nyligt rengjort.

Vælg komfortabelt spisebord og stole

Tit er måltidet det, I mødes om, når du får gæster på besøg. Det er ved middagen, samtalen foregår, og derfor skal du selvfølgelig gøre klar til dette. Først og fremmest er det vigtigt, at du har et godt spisebord med behagelige spisebordsstole. Et godt spisebord afhænger af smag og behov. Skal du have plads til mange gæster, kan et spisebord med udtræk være den bedste løsning. Døjer du ofte med ondt i ryggen, kan et højt spisebord være mest komfortabelt. Er der småbørn i familien, skal bordet kunne tåle lidt af hvert. Der er altså ikke ét bestemt spisebord, der er bedst for alle. Overvej dine behov og vælg spisebordssæt derefter.

Dæk bordet fint eller casual op

Til slut skal spisebordet dækkes op, sådan I kan spise den gode mad. Det er forskelligt, hvor meget du behøver at gøre ud af borddækningen. Nogle sætter pris på et fint og fornemt bord, mens andre mere er til den afslappede borddækning. Uanset hvad skal du sørge for at have tallerkner, bestik og glas nok til alle gæsterne. Hold dig til to-tre farver og vælg gerne farver efter årstiden. Brug stearinlys, blade, kogler, blomster og grene til at sætte prikken over i’et.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*