3 tips til tæpper i køkkenet

3 tips til tæpper i køkkenet

Dette indhold er sponsoreret

Der findes et hav af gulvtæpper, og det kan være svært at beslutte sig i jagten på det perfekte tæppe. Et gulvtæppe kan have mange forskellige funktioner, former og farver. Men hvordan indretter man egentlig et køkken med tæpper? Læs med her og bliv klogere på måder, hvor et tæppe kan give mening i dit køkken.

Tæpper kan være praktisk ved madlavning

Et køkken er ofte et lidt industrielt og strømlinet område, som kan være svært at gøre hyggeligt. Hvis du står med denne følelse, kan du indrette dit køkken med tæpper. Selvom det umiddelbart lyder upraktisk, kan det faktisk have et praktisk perspektiv, da det kan tage imod skidt fra madlavningen, og du kan ryste tæppe udendørs for madrester. I et køkken vil det være oplagt med et plastik- eller kludetæppe. På den måde sikrer du, at du ikke står med et meget plettet og fedtet uldtæppe efter madlavningen. Hvis du ikke vælger et plastiktæppe, vil det være oplagt at vælge et materiale, der tåler vaskemaskine. Det vil naturligvis også være bedst at undgå et lyst og ensfarvet tæppe, hvor pletter nemt kan ses.

Opdeling af køkken alrum

I mange moderne hjem er der færre vægge og flere større rum. Med tæpper kan du skabe hyggekroge ved at opdele de store rum i zoner med tæpper. På den måde kan du for eksempel inddele dit alrum ind i mindre sektioner, som giver fornemmelsen af flere separate rum. Hvis du har et køkkenalrum, kan du dele køkkenet og stuen op, ved at lægge et tæppe under sofaen. Du kan vælge et blødt tæppe, som giver en afslappet stil. Du kan også vælge at lægge et tæppe under spisebordet som afgrænser spisestuen. Her vil det være en god idé, at vælge et fladt tæppe, hvor du kan rykke stolene frem og tilbage.

Få farve ind i dit industrielle køkken

De fleste kender til tanken om, hvordan man bringer mere farve ind i indretningen. Det kan være svært at vide, hvor man skal starte og slutte. Derfor er en god start et farverigt tæppe. Et farverigt tæppe føles ikke nær så vovet, som for eksempel at male din væg en skarp farve. Især til køkkenområdet vil det være oplagt med et farverigt tæppe. Et køkken er oftest i neutrale farver, og derfor vil et farverigt tæppe give dit køkken nyt liv. Farverige tæpper er desuden moderne, og kan skabe et mere varmt rum.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*