Undgå at din skærm går i sort mens du er i køkkenet
Ingredienser
1stk.lammekølle (ca. 2 kg)
4fedhvidløg
2stk.rosmarin kviste
2stk.timian kviste
1stk.citron
salt og peber
Fremgangsmåde
Hvis lammekølen har et stort fedtlag, skal du skære det værste af og ridse resten.
Tag en spids kniv og stik huller rundt omkring i kødet. Stikkene skal være 1-2 cm. dybe. Fyld disse stikhuller med kvarte fed hvidløg.
Pil alle nålene af dine rosmarin kviste og hæld dem i en morter. Det samme gør du med din timian. Riv citronen, så du får 1-2 spsk. revet citronskal. Det skal også ned i morteren, sammen med lidt salt og friskkværnet peber.Bland det godt sammen og fordel krydderblandingen på lammekølen.
Læg kødet på en rist over en bradepande og hæld 1-2 dl. kogende vand i bunden af fadet.
Skal du langtidsstege din lammekølle, vil jeg give den 5-6 timer ved 110-120 grader (uden varmluft), indtil kernetemperaturen er 63 grader inde ved benet. Her efter skal kødet tages ud og hvile i 20-25 minutter inden du skære det.Skal det gå lidt hurtigere, kan du sætte ovnen på 150-160 grader i 2-3 timer. Igen indtil den rigtige kernetemperatur er nået.
Noter
Når jeg kun skrive ca.-tider, er det fordi der altid er forskel på ovne og selvfølgelig størrelses af kødet. Så brug altid et stegetermometer.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.