Go Back Email Link
+ servings
Lammekølle opskrift
Opskrift på

Lammekølle

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

4.50 fra 4 stemmer
Print Pin Del på Facebook
Samlet tid: 3 timer
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 1 stk. lammekølle (ca. 2 kg)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk. rosmarin kviste
  • 2 stk. timian kviste
  • 1 stk. citron
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Hvis lammekølen har et stort fedtlag, skal du skære det værste af og ridse resten.
  • Tag en spids kniv og stik huller rundt omkring i kødet. Stikkene skal være 1-2 cm. dybe. Fyld disse stikhuller med kvarte fed hvidløg.
  • Pil alle nålene af dine rosmarin kviste og hæld dem i en morter. Det samme gør du med din timian. Riv citronen, så du får 1-2 spsk. revet citronskal. Det skal også ned i morteren, sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
    Bland det godt sammen og fordel krydderblandingen på lammekølen.
  • Læg kødet på en rist over en bradepande og hæld 1-2 dl. kogende vand i bunden af fadet.
  • Skal du langtidsstege din lammekølle, vil jeg give den 5-6 timer ved 110-120 grader (uden varmluft), indtil kernetemperaturen er 63 grader inde ved benet. Her efter skal kødet tages ud og hvile i 20-25 minutter inden du skære det.
    Skal det gå lidt hurtigere, kan du sætte ovnen på 150-160 grader i 2-3 timer. Igen indtil den rigtige kernetemperatur er nået.

Noter

Når jeg kun skrive ca.-tider, er det fordi der altid er forskel på ovne og selvfølgelig størrelses af kødet. Så brug altid et stegetermometer.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.