Undgå at din skærm går i sort mens du er i køkkenet
Ingredienser
1stk.kylling (ca. 1300 g.)
1spsk.olie
salt og peber
Fremgangsmåde
Rengør kyllingen for indvolde og urenheder. Dub den tør med et stykke køkkenrulle.
Pensl kyllingen med olie og krydr den derefter med salt og peber. Du kan også bruge andre krydderier, hvis du ønsker dette.
Placer kyllingen i airfryeren med brystet nedad. Hæld 1-2 dl. vand i bunden af skuffen, så du har en lækker fond til saucen.
Steg kyllingen i 25 minutter ved 170 g. Herefter vendes kyllingen om på ryggen og steges videre i 25 minutter. Når der er 5 minutter tilbage, tjekkes om skindet er sprødt. Er skindet ikke sprødt, skrues temperaturen op på 200 grader de sidste 5 minutter.
Herefter skæres den helstegte kylling ud i passende stykker og serveres.
Næringsindhold
Næringsindhold
Helstegt Kylling i Airfryer
Mængde pr. portion
Kalorier
445
% Daglig værdi*
Fedt
20
g
24
%
Mættet fedt
5
g
23
%
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
7
g
Natrium
250
mg
3
%
Kalium
738
mg
21
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Protein
59
g
98
%
Vitamin A
31174
IU
1247
%
Vitamin C
43
mg
57
%
Calcium
33
mg
4
%
Jern
18
mg
200
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.