Go Back Email Link
+ servings
Hasselback Kartofler
Opskrift på

Hasselback Kartofler

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

5 fra 2 stemmer
Print Pin Del på Facebook
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g. Kartofler
  • 50 g. Smør, smeltet
  • 2 tsk. Groft salt
  • 2 spsk. Frisk rosmarin, finthakket

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl kartoflerne og skær lidt af den ene side, så kartoflen kan ligge plant.
  • Tag en skarp kniv og skær en masse tynde skiver i kartoflerne, men uden at skære igennem. Nøjes med at skære ¾ igennem dem. Læg evt. kartoflerne mellem skafterne på to grydeskeer, så undgår du at få skåret helt igennem.
  • Læg alle kartoflerne i et ildfast fad og pensl dem med det smeltede smør.
  • Drys med salt og rosmarin. Du kan også bruge timian eller andre krydreurter.
  • Sæt fadet i ovnen og bag dine hasselback kartofler i ca. en time, alt efter hvor store de er. Pensl evt. med lidt smeltet smør et par gange under tilberedningen.
  • Når kartoflerne er møre indeni og sprøde udenpå, er de færdige og klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.