Go Back Email Link
+ servings
Æblekompot med kanel
Opskrift på

Æblekompot

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

Ingen bedømmelser endnu
Print Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Servings: 1 portion
Calories: 650kcal

Ingredienser

  • 500 g. æbler, efter eget valg
  • 100 g. sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. citron, saften
  • 1 dl. vand
  • 1 stk. kanelstang

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem derefter i mindre tern.
  • Del vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker.
  • Hæld alle ingredienser op i en gryde og bring det i kog ved middel varme.
  • Når det koger skruer du ned for varmen, så det kun lige bobler. Lad det småkoge i ca. 20 minutter, indtil æblerne er møre. Rør rundt flere gange undervejs.
  • Når den er kogt færdig, fjernes vaniljestang og kanelstang.
  • Nu skal du vælge om du vil have en grov kompot, eller en mere grødagtig tekstur. Vælger du sidstnævnte, kan du give kompotten en tur med stavblenderen, indtil den har den ønskede konsistens. Personligt kan jeg godt lide at den er grov, så jeg undlader at blende den.

Næringsindhold

Næringsindhold
Æblekompot
Mængde pr. portion
Kalorier
650
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
1
%
Mættet fedt
 
0.1
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
0.04
g
Natrium
 
11
mg
0
%
Kalium
 
543
mg
16
%
Kulhydrater
 
170
g
43
%
Sukker
 
152
g
276
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
273
IU
11
%
Vitamin C
 
24
mg
32
%
Calcium
 
44
mg
6
%
Jern
 
1
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.