Go Back Email Link
+ servings
Chokoladekage

Chokoladekage

Børne- og voksenvenlig chokoladekage i bradepande, som hurtigt hitter hos de lækkersultne og chokoladekagetrængende.
3.95 fra 39 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 1 bradepande

Udstyr

  • Bradepande

Ingredienser

Chokoladekage

  • 250 g. Hvedemel
  • 300 g. Sukker
  • 6 spsk. Kakaopulver
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 knsp. Salt
  • 2 stk. Æg
  • 150 g. Blødgjort smør
  • dl. Vand

Glasur

  • 200 g. Flormelis
  • 3 spsk. Kakaopulver
  • 2 spsk. Smør
  • 30-40 ml. Mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Rør blødgjort smør og sukker sammen med en håndmixer, til det er hvidt og skummende.
  • Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.
  • Hæld chokoladekagedejen op i et ildfast fad eller mindre bradepande, smurt eller beklædt med bagepapir.
  • Bag chokoladekagen på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
  • Når kagen er færdigbagt, skal den køles af.

Glasur

  • Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør og lun mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.