Go Back Email Link
+ servings
boller opskrift

Boller

Forfatter Kim Jørgensen
4.25 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 24 stk.
Forfatter: Kim Jørgensen

Ingredienser

  • 600 g. Hvedemel
  • 2 dl. Mælk
  • 250 g. Smør
  • 3 stk. Æg
  • 50 g. Gær
  • 45 g. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • Evt. rosiner

Sådan gør du

  • Smuldre smør i melet og tilsæt salt og sukker. Ønsker du rosiner i bollerne, skal de tilsættes nu.
  • Rør gæren ud i lunken mælk (ca. 35 grader).
  • Pisk dine æg let og hæld det sammen med mælken.
  • Bland det hele sammen med mel og smør, og ælt dejen til den er sej og blank. Dejen skal være meget blød.
  • Lad dejen hæve, lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  • Når dejen har hævet, skal du slå dejen ned og forme 24 boller. Husk at komme til mel på bord og fingre, så er det nemmere at forme den bløde dej.
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket i ca. 15 minutter.
  • Men bollerne efterhæve, kan du tænde for ovnen, så den er klar. Den skal stå på 220 grader eller 200 grader hvis du benytter varmluft.
  • Når bollerne er færdige med at hæve, skal du pensle dem sammenpisket æg eller mælk, inden de bages i 10-12 minutter midt i ovnen.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.