Go Back Email Link
+ servings
Aspargessuppe

Aspargessuppe

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g. Friske asparges eller dåse-asparges
  • 8 dl. Hønsebouillon
  • 25 g. Smør
  • 25 g. Mel
  • 1 dl. Piskefløde
  • 1 stk. Æggeblomme
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl asparges og skær dem i 2 cm. stykker.
  • Kog aspargesstykkerne i hønsesuppen/fonden i 8-10 minutter, hvor efter aspargeshovederne tilsættes og koges yderligere 5-7 minutter.
  • Tag aspargesstykkerne op med en hulske.
  • Rør blødgjort smør og mel sammen i en lille skål, så det bliver til en smørbolle.
  • Pisk smørbollen i den kogende suppe, og pisk til smørret en helt opløst.
  • Kog suppen i yderligere 5 minutter og smag til med fløde, salt og peber.
  • Når suppen er tilsmagt, skal æggeblommen tilsættes under konstant piskning.
  • Sluk for varmen og hæld aspargesstykkerne tilbage i aspargessuppen, som nu er klar til servering.

Noter

Serveres med kødboller og brød/flutes.
Anvendes asparges på dåse, hældes de til afdrypning i en si, og lagen tilsættes suppen. Aspargesstykkerne tilsættes efter æggeblommen, og bør koges 1-2 minutter.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.