Go Back Email Link
+ servings
Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Forfatter Kim Jørgensen
4.41 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Kim Jørgensen

Udstyr

  • Stegepande
  • Palet

Ingredienser

  • 200 g. Hvedemel
  • ½ tsk. Bagepulver
  • 1-2 spsk. Sukker
  • 1 knsp. Salt
  • ½ tsk. Vaniljesukker
  • 30 g. Smør
  • 1 stk. Stort æg
  • 2,5 dl. Mælk

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Blandt alle de tørre ingredienser i en skål og æggeblomme og mælk sammen med dem, til du får en tyk dej.
  • Tilsæt smeltet smør og pisk dejen lind.
  • Pisk din æggehvide stiv i en ren skål og vend den forsigtigt i dejen med en grydeske.
  • Smelt en lille klat smør på pande og hæld ca. ½ dl. dej på til hver pandekage. Der kan godt være 2 på af gangen.
  • Når dejen ikke er fugtig mere, vender du dem og steger dem færdig i 1-2 minutter.
  • Læg de færdige amerikanske pandekager på en tallerken eller et fad og stil i ovnen på 50 grader, indtil de skal serveres.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.