Undgå at din skærm går i sort mens du er i køkkenet
Ingredienser
200g.mandler
1dl.sukker
1dl.vand
Fremgangsmåde
Kom vand og sukker op i en gryde og bring det i kog. Lad sukkeret opløse i vandet, så du får en lidt tyk sirup. Tag det herefter af varmen, og lad det køle af.
Hæld mandlerne op i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad dem stå i ca. 5 minutter, hvorefter du hæder vandet fra og smutter mandlerne.
Hæld mandlerne ud på en bageplade og dup dem med køkkenrulle eller rent viskestykke, så de bliver nogenlunde tørre. Man kan også give dem 5 minutter i ovnen ved middel varme.
Hæld de tørre og smuttede mandler op i en blender eller food processor, og kør til det er fint som mandelmel.
Begynd nu at hælde den afkølede sukkersirup og i blender eller food processor mens den stadig kører. Massen begynder nu at samle sig til marcipan.
Den hjemmelavede marcipan er klar når den er fugtig uden at klistre.
Nu kan du forme din marcipan, og så er den klar til servering.
Noter
Vil du have lidt mere sødme i din marcipan, kan du evt. ælte den i et par spsk. flormelis.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.