Go Back Email Link
+ servings
Hjemmelavet Marcipan Opskrift

Hjemmelavet Marcipan

4.84 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 300 g.

Ingredienser

  • 200 g. mandler
  • 1 dl. sukker
  • 1 dl. vand

Fremgangsmåde

  • Kom vand og sukker op i en gryde og bring det i kog. Lad sukkeret opløse i vandet, så du får en lidt tyk sirup. Tag det herefter af varmen, og lad det køle af.
  • Hæld mandlerne op i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad dem stå i ca. 5 minutter, hvorefter du hæder vandet fra og smutter mandlerne.
  • Hæld mandlerne ud på en bageplade og dup dem med køkkenrulle eller rent viskestykke, så de bliver nogenlunde tørre. Man kan også give dem 5 minutter i ovnen ved middel varme.
  • Hæld de tørre og smuttede mandler op i en blender eller food processor, og kør til det er fint som mandelmel.
  • Begynd nu at hælde den afkølede sukkersirup og i blender eller food processor mens den stadig kører. Massen begynder nu at samle sig til marcipan.
  • Den hjemmelavede marcipan er klar når den er fugtig uden at klistre.
  • Nu kan du forme din marcipan, og så er den klar til servering.

Noter

Vil du have lidt mere sødme i din marcipan, kan du evt. ælte den i et par spsk. flormelis.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.