Go Back Email Link
+ servings
Fransk Nougat

Fransk Nougat

Forfatter Kim Jørgensen
Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 1 time
Antal: 10 personer
Forfatter: Kim Jørgensen

Ingredienser

  • 40 g. pistaciekerner
  • 150 g. mandler
  • 250 g. sukker
  • dl. vand
  • 100 g. glukose
  • 125 g. honning
  • 75 g. æggehvider
  • 1 tsk. flormelis

Sådan gør du

  • Start med at give mandlerne et hurtigt opkog i en gryde med vand. Smut herefter skallen af dem.
  • Tag en bradepande og spred mandler og pistacienødder på et stykke bagepapir.
  • Bag/rist dem i 10 minutter i en forvarmet ovn på 150 grader. Lad dem herefter køle helt af.
  • Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en lille gryde og kog op. Temperaturen skal op på 140 grader. Det er vigtigt at du bruger et termometer.
  • Når temperaturen er på 140 grader, tilsættes honning og der koges videre indtil du når 148 grader. Herefter tages gryden af det varme blus.
  • Hæld æggehvider op i en skål og pisk den til en marengs, enten med en håndmixer eller en røremaskine.
  • Hæld nu den varme sukkerlage op i marengsen lidt af gangen, mens der piskes. Bliv ved med at piske indtil massen kun er lun og luftig.
  • Tag et stykke bagepapir og drys med flormelis. Hæld/skrab massen ud på bagepapiret og hæld nøddeblandingen op i. Ælt det godt sammen, så nødderne bliver fordelt jævnt.
  • Fordel massen jævnt i en beholder med bagepapir og sæt den på køl natten over.
  • Dagen efter tages din franske nougat ud af beholderen og skæres i passende stykker med en skarp kniv.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.