Start med at skrælle kartoflerne og skære dem i skiver.
Kog dem med lidt salt i vandet. Kogetid variere lidt efter kartoffelsort og tykkelse på skiverne. Men de skal være godt møre.
Tag en stegepande og skru helt op for varmen og steg dit bacon. Du bestemmer selv hvor sprødt det skal være. Personligt kan jeg godt li det helt knassende.
Når baconen er færdig, tager du det af panden og lader det dryppe af på noget papir. Du må ikke hælde fedtet fra.
Hæld dine læg op i det resterende baconfedt, sammen med noget smør. Lad dine løg stege til de er bløde og gyldne.
I mens de løg steger, burde dine kartofler være kogt færdig. Hæld vandet fra dem og tilsæt lidt smør.
Brug en håndmikser til at få lavet kartoflerne til mos, og tilsæt lidt mælk undervejs, indtil kartoffelmosen har den ønskede konsistens/tykkelse. Smag til med salt og peber.
Nu burde dine løg være færdige. Hæld dine sprøde bacontern tilbage på panden og bland dem sammen med de bløde løg.
Serveres med syltede rødbeder og evt. nogle friske krydderurter.