Go Back Email Link
+ servings
Brændende Kærlighed

Brændende Kærlighed

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 1 kg. Store kartofler
  • Vand til kogning
  • 1 dl. Mælk
  • 1 spsk. Smør
  • Salt og peber

Topping

  • 3 stk. Store løg
  • 400 g. Bacontern
  • 50 g. Smør

Fremgangsmåde

  • Start med at skrælle kartoflerne og skære dem i skiver.
  • Kog dem med lidt salt i vandet. Kogetid variere lidt efter kartoffelsort og tykkelse på skiverne. Men de skal være godt møre.
  • Tag en stegepande og skru helt op for varmen og steg dit bacon. Du bestemmer selv hvor sprødt det skal være. Personligt kan jeg godt li det helt knassende.
  • Når baconen er færdig, tager du det af panden og lader det dryppe af på noget papir. Du må ikke hælde fedtet fra.
  • Hæld dine læg op i det resterende baconfedt, sammen med noget smør. Lad dine løg stege til de er bløde og gyldne.
  • I mens de løg steger, burde dine kartofler være kogt færdig. Hæld vandet fra dem og tilsæt lidt smør.
  • Brug en håndmikser til at få lavet kartoflerne til mos, og tilsæt lidt mælk undervejs, indtil kartoffelmosen har den ønskede konsistens/tykkelse. Smag til med salt og peber.
  • Nu burde dine løg være færdige. Hæld dine sprøde bacontern tilbage på panden og bland dem sammen med de bløde løg.
  • Serveres med syltede rødbeder og evt. nogle friske krydderurter.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.