Go Back Email Link
+ servings
Surdej i glas

Surdej

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 6 days
Antal: 1 portion

Ingredienser

Dag 1 - Opstart

  • 1 dl. vand, stuetemperatur
  • 50 g. hvedemel
  • 25 g. rugmel
  • 25 g. grahamsmel

Dag 3-6 - Fodring/opfriskning

  • 50 g. surdej
  • 25 g. hvedemel
  • 15 g. rugmel
  • 15 g. grahamsmel
  • ½ dl. vand, stuetemperatur

Fremgangsmåde

Dag 1 - Opstart

  • Du starter med at blande de 3 meltyper sammen med vand, så du får en helt ensartet konsistensen.
  • Hæld dejen op i et stort glas eller en skål med låg. Låget skal blot lægges løst på og må altså ikke slutte tæt.
  • Lad det stå på køkkenbordet i skygge, så den har en konstant temperatur på 20-23 grader. Her skal det stå og hygge sig i et par dage.

Dag 3-6 - Fodring/opfriskning

  • Fra dag 3 skal dejen fodres/opfriskes hver dag. Dette gøres ved at rører rundt i surdejen og tag 50 g. af den - resten kasseres.
  • Bland de 50 g. surdej med vand og mel, og stil den igen tilbage i en skål.
  • På dag 6 skulle surdejen være klar til brug.

Opfriskning af surdejen fremover

  • Nu kan din surdej i princippet holde evigt, hvis blot du opfriske/fodrer dejen med jævne mellemrum. Står surdejen i køkkenet, skal den opfriske hver 2-3 dag, men sætter du dejen i køleskabet, kan du nøjes med hver 5-7 dag.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.