Go Back Email Link
+ servings
Gastrik opskrift

Gastrik

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2.5 dl.
Kalorier: 429kcal

Ingredienser

  • 2 dl. æbleeddike 
  • 100 g. sukker

Fremgangsmåde

  • Tag en gryde/kasserolle med tyk bund og smelt sukkeret ved medium varme.
  • Når du har en gylden karamel, tilsætter du eddiken. Det kan godt sprutte lidt, så pas på.
  • Drej gryden lidt rundt, så sukkeret bliver oplyst i eddiken og lad det småkoge ved medium varme i små 10 minutter. Det er vigtigt at gastrikken ikke koges for tyk, for den bliver mindst dobbelt så tyk når den er kold.
  • Når den er færdig, lader du den køle lidt af, inden du hælder den på en skoldet flaske og sætter låg på.

Næringsindhold

Næringsindhold
Gastrik
Mængde pr. portion
Kalorier
429
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.