Go Back Email Link
+ servings
Æbletærte opskrift

Æbletærte

Forfatter Kim Jørgensen
4.2 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Kim Jørgensen

Ingredienser

  • 4-5 stk. Æbler
  • 300 g. Hvedemel
  • 200 g. Kold smør
  • 1 stk. Æg
  • 3 spsk. Sukker
  • Rigeligt med kanelsukker

Sådan gør du

  • Hæld mel, sukker, smør og æg i en skål, og ælt det godt sammen med hænderne, så du får en fast mørdej.
  • Drys mel på bordet og rul dejen ud så den passer i et tærtefad.
  • Når du har lagt dejen ned i fadet, prikkes en masse huler i dejen med en gaffel, og herefter drysses et tyndt lag kanelsukker ud over dejen.
  • Skræl æblerne og skær dem i små passende stykker og fordel dem ud over dejen.
  • Drys et godt lag kanelsukker ud over æblestykkerne, og bag tærten i ca. 30 minutter ved 200 grader, i en forvarmet ovn.
  • Lad æbletærten køle lidt af inden servering.

Noter

Hvis du sætter tærtedejen på køl inden du ruller den ud, så er den nemmere at arbejde med.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.