Undgå at din skærm går i sort mens du er i køkkenet
Ingredienser
1kg.Æbler
75g.Sukker
1stk.Vaniljestang
2dl.Vand
Fremgangsmåde
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker.
Hæld æblestykkerne op i gryde sammen med vandet og bring det i kog.
Imens æblerne koger skal du skærer vaniljestangen over på langs, og skrabe vaniljen ud af den. Dette blandes med 1 spsk. sukker, så kornene bliver fordelt godt.
Når æblerne har kogt i ca. 10 minutter, blandes vaniljesukker, resten af sukkeret og vaniljestangen i grøden.
Rør godt rundt og kog videre i kort tid til æblegrøden har den rette konsistens. Pas på med ikke at koge det for længe, da grøden godt kan få en brunlig farve - dette har dog ingen betydning for smagen.
Når æblegrøden er færdig, fjernes vaniljestangen og lader grøden køle af inden den serveres eller bruges til andre retter.
Noter
Har du lavet for meget æblegrød, eller ønsker du at lave en dobbeltportion, så kan du med fordel fryse det ned. Så har man altid lidt i fryseren, hvis lysten til æblekage melder sig.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.