Go Back Email Link
+ servings
Vandbakkelser opskrift

Vandbakkelser

Forfatter Kim Jørgensen
4.8 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Kim Jørgensen

Ingredienser

  • 2-3 stk. Æg
  • 100 g. Hvedemel
  • 2 dl. Vand
  • 80 g. Smør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bring fedtstof og vand i kog i en gryde.
  • Tilsæt mel og rør med en grydeske til dejen slipper ske og gryde.
  • Tag gryden af varmen og lad den køle af i 5-10 minutter.
  • Imens du venter på at det køler af, skal du piske æggene i en skål.
  • Når dejen af kølet lidt af, tilsættes æggemassen lidt efter lidt, mens du pisker det med en el-pisker. Tilsæt kun lige æg nok til at du får en blød og glat vandbakkelsesdej.
  • Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose, eller sæt dejen på plade med to spiseskeer med god afstand mellem vandbakkelserne.
  • Bag dine vandbakkelser midt i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne. Det er vigtigt at du ikke åbner ovnen før de er færdige, da du ellers risikere at dine vandbakkelser falder sammen.
  • Lad dine vandbakkelser køle af inden du fylder dem med creme, flødeskum eller hvad du nu ønsker at fylde dem med.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.