Go Back Email Link
+ servings
Sandkage opskrift

Sandkage

Forfatter Kim Jørgensen
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Kim Jørgensen

Ingredienser

  • 200 g. Blødgjort smør
  • 200 g. Sukker
  • 200 g. Hvedemel
  • 4 stk. Æg
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 2 tsk. Bagepulver
  • Evt. lidt reven citronskal

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rør blødgjort smør og sukker sammen, til det er hvidt og skummende.
  • Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.
  • Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og mel, og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.
  • Hæld sandkagedejen op i en aflang kageform på 1½ liter, og bag den midt i ovnen i ca. 50 minutter. Prøv med en tændstik; dejen må ikke hænge ved.

Noter

Tip: Er man glad for chokolade, kan man tilsætte chokoladestykker i dejen, eller overtrække kagen med smeltet chokolade.
sandkage i form sandkage bagt
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.