Go Back Email Link
+ servings
pandekager og pandekagedej opskrift

Pandekageopskrift

Forfatter Kim Jørgensen
Ofte spiser man pandekager herhjemme, hvor de skal rulles sammen med fx sukker, sirup eller andet sødt. Men det unikke ved pandekagen er at den sådan set kan bruges til alle dagens måltider og kombineres på utallige måder.
4.29 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8 stk.
Kalorier: 225kcal
Forfatter: Kim Jørgensen

Ingredienser

  • 150 g. Hvedemel
  • 3 stk. Æg
  • 3 dl. Mælk
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 stk. Vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. Salt
  • 1 tsk. Kanel
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Hæld alle de tørre ingredienser op i en skål og bland det godt med en elpisker.
  • Tilsæt æg og mælk, og pisk det godt sammen med en elpisker, indtil dejen er fri for klumper.
  • Varm stegepanden godt op og smelt lidt smør. Hæld derefter dej på panden, så det dækker hele bunden med et tyndt lag (ca. ¾ dl. dej).
    pandekager bagning
  • Pandekagen er klar til at blive vendt med en pallet, når der ikke er mere rå/våd dej at se. Pandekagen steges færdig på den anden side, indtil den er gyldenbrun.
  • Når alle pandekager er færdige, kan de serveres med f.eks sukker, syltetøj, honning, is, frugt, nutella osv.

Noter

Hvis panden ikke er varm nok, kan den første pandekage godt kasseres. Dette er meget normalt når man følger denne pandekageopskrift, og alle andre for den sag skyld.

Ernæring

Pr.: 100g. | Kalorier: 225kcal | Kulhydrater: 27g | Protein: 7g | Fedt: 10g
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.