Go Back Email Link
+ servings
Nutella Cheesecake

Nutella Cheesecake

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 20 minutter
Køl/frys: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

Bunden

  • 280 g. Chokoladekiks Digistive kiks kan også bruges
  • 100 g. Smeltet smør

Fyldet

  • 560 g. Flødeost natural
  • 85 g. Flormelis
  • 470 g. Nutella
  • 1 spsk. Kakaopulver
  • 1 tsk. Vaniljepulver

Ganachen

  • 230 g. Nutella
  • 1 dl. Piskefløde, 38%

Sådan gør du

Bunden

  • Knus dine kiks i en blender eller foodprocessor
  • Tilsæt det smeltede smør i de knuste kiks, og blend videre indtil smørret er fordelt ud i alle krummerne.
  • Hæld blandingen op i en springform (20-22 cm.) og fordel det godt. Tryk det godt sammen med en ske, så det bliver komprimeret og hårdt.
  • Sæt bunden i køleskabet i mens du laver dit fyld.

Fyldet

  • Tag en stor skål og bland flødeost sammen med flormelis indtil det er glat og cremet.
  • Tilsæt Nutella, kakaopulver og vanilje, og mix det det hele sammen igen, så det igen bliver glat og cremet.
  • Tag bunden ud af køleskabet og fordel osteblandingen på bunden i springformen.
  • Nu skal kagen køles ned. Du kan enten sætte kagen i køleskabet natten over (minimum 6 timer), eller du kan sætte den i fryseren i 2 timer.

Ganachen (når kagen er kølet ned)

  • Hæld fløden op i en lille gryde og bring den i kog. Tag den af med det samme det koger.
  • Hæld nutella op i en skål og hæld derefter den varme fløde henover.
  • Lad det stå i et par minutter, hvorefter du røre det godt sammen, indtil din ganache er helt glat.
  • Lad den køle lidt af inden den fordeles udover cheesecaken.
  • Stil den i fryseren i to timer, hvorefter den er klar til servering. Velbekomme.

Video

Noter

Får man ikke spist hele kagen, kan den sagtens fryses ned.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.