Go Back Email Link
+ servings
Kylling i Karry

Kylling i Karry

Forfatter Kim Jørgensen
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Kim Jørgensen

Ingredienser

  • 4 stk. Kylling-brystfileter
  • 3 dl. Hønsebouillon
  • 1 stk. Æble
  • 400 g. Babymajs
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 2-3 spsk. Karry
  • 2 spsk. Smør
  • Kogevand fra kyllingen
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i tern/mundrette stykker og kog dem i en gryde med vand og lidt salt i ca. 10 minutter
  • Mens du venter kan du skære æblet i små tern og dele dine babymajs i 2-3 stykker.
  • Når kyllingen er færdig, hælder du vandet fra. Men gem det, da du nok skal bruge lidt af det senere.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt karry og mel. Rør rundt til du får en tyk melklump.
  • Tilsæt hønsebouillon lidt af gangen under omrøring, så du får en dejlig tyk sovs. Bliver sovsen for tyk, kan du bruge noget af kogevandet fra kyllingen.
  • Smag sovsen til med salt og peber, og evt. lidt ekstra karry hvis du synes.
  • Tilsæt kylling, æble og babymajs, og lad det simre ved lav varme i 10 minutters tid.

Noter

Der er mange muligheder for at tilpasse sin kylling i karry. Man kan f.eks også tilsætte ananas i små stykker, kokosmælk, hvidløg, mango, forårsløg mv. Det er kun fantasien som sætter grænser.
Serveres med kogte ris, eller alternativt blomkålsris. Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.