Go Back Email Link
+ servings
Kartoffelmos

Kartoffelmos

Forfatter Kim Jørgensen
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Kim Jørgensen

Ingredienser

  • 1 kg. Kartofler
  • Vand til kogning
  • Salt og peber
  • ½-1 dl. Mælk
  • 50 g. Smør

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær den i skiver eller små mindre stykker, og kog dem i en gryde med vand og lidt salt, til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør.
  • Brug en håndmikser til at få lavet kartoflerne til mos, og tilsæt lidt mælk undervejs, indtil kartoffelmosen har den ønskede konsistens/tykkelse.
  • Smag til med salt og peber, og server straks herefter.

Noter

Jeg ved godt at der i andre opskrifter rundt omkring på internettet står at man ikke må bruge en håndmikser til sin kartoffelmos, da det skulle gøre den sej osv. Men jeg har altså aldrig brugt andet og har aldrig oplevet problemer med min mos ?
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.