Go Back Email Link
+ servings
Hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis

Forfatter Kim Jørgensen
2 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Kim Jørgensen

Udstyr

  • Ismaskine

Ingredienser

  • 3 stk. Æggeblommer
  • 50 g. Sukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 2 dl. Mælk
  • 2 dl. Piskefløde

Sådan gør du

  • Opvarm mælk, fløde og en flækket vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet.
  • Mens blanding køler af, skal æggeblommer og sukker piskes grundigt til en luftig masse.
  • Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen inden du hælder blanding op i æggemassen samtidigt med at du pisker med et piskeris.
  • Opvarm cremen ved svag varme til den tykner, hvorefter den køles af.
  • Når den af kølet ned, hældes den op i ismaskinen, hvor den skal have ca. 45 minutter.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.