Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gulerodskage
4.84
fra
6
stemmer
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Samlet tid:
1
time
time
Antal:
8
personer
Kalorier:
456
kcal
Forbliv tændt
Undgå at din skærm går i sort mens du er i køkkenet
Ingredienser
Gulerodskage
4
stk.
Gulerødder
150
g.
Blødgjort smør
100
g.
Sukker
100
g.
Brun farin
150
g.
Hvedemel
4
stk.
Æg
2
tsk.
Bagepulver
1
tsk.
Kanel
½
tsk.
Salt
Evt. 50 g. rosiner eller hakkede valnødder
Frosting
200
g.
Neutral flødeost
5
spsk.
Flormelis
1
tsk.
Vaniljepulver
2
spsk.
Citronsaft
Fremgangsmåde
Pisk smør, sukker og brun farin sammen, så smør bliver jævnt fordelt.
Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt så du får en luftig æggemasse.
Tilsæt bagepulver, kanel og salt, og rør det godt ud, så det bliver fordelt.
Tilsæt melet lidt af gangen mens du pisker.
Til sidst river du gulerødderne groft, og tilsætter i dejen.
Kom dejen i en smurt springform eller ildfast fad, og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter.
Frosting
Frostingen laves ganske enkelt ved at blande alle ingredienserne sammen, og rører dem sammen til en lækker creme.
Når gulerodskagen er kold, fordeles cremen på toppen, og den er klar til servering.
Noter
Kages kan evt. pyntes med lidt revet gulerod eller hakkede valnødder på toppen af frostingen.
Næringsindhold
Næringsindhold
Gulerodskage
Mængde pr. portion
Kalorier
456
% Daglig værdi*
Fedt
27
g
32
%
Mættet fedt
15
g
68
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
6
g
Natrium
624
mg
7
%
Kalium
131
mg
4
%
Kulhydrater
55
g
14
%
Sukker
26
g
47
%
Protein
7
g
12
%
Vitamin A
805
IU
32
%
Vitamin C
2
mg
3
%
Calcium
47
mg
6
%
Jern
1
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?
Følg
@vielskermad.dk
på Facebook eller del opskriften.