Go Back Email Link
+ servings
Gulerodskage

Gulerodskage

4.84 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 1 time
Antal: 8 personer
Kalorier: 456kcal

Ingredienser

Gulerodskage

  • 4 stk. Gulerødder
  • 150 g. Blødgjort smør
  • 100 g. Sukker
  • 100 g. Brun farin
  • 150 g. Hvedemel
  • 4 stk. Æg
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Kanel
  • ½ tsk. Salt
  • Evt. 50 g. rosiner eller hakkede valnødder

Frosting

  • 200 g. Neutral flødeost
  • 5 spsk. Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 2 spsk. Citronsaft

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, sukker og brun farin sammen, så smør bliver jævnt fordelt.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt så du får en luftig æggemasse.
  • Tilsæt bagepulver, kanel og salt, og rør det godt ud, så det bliver fordelt.
  • Tilsæt melet lidt af gangen mens du pisker.
  • Til sidst river du gulerødderne groft, og tilsætter i dejen.
  • Kom dejen i en smurt springform eller ildfast fad, og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter.

Frosting

  • Frostingen laves ganske enkelt ved at blande alle ingredienserne sammen, og rører dem sammen til en lækker creme.
  • Når gulerodskagen er kold, fordeles cremen på toppen, og den er klar til servering.

Noter

Kages kan evt. pyntes med lidt revet gulerod eller hakkede valnødder på toppen af frostingen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Gulerodskage
Mængde pr. portion
Kalorier
456
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
32
%
Mættet fedt
 
15
g
68
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Natrium
 
624
mg
7
%
Kalium
 
131
mg
4
%
Kulhydrater
 
55
g
14
%
Sukker
 
26
g
47
%
Protein
 
7
g
12
%
Vitamin A
 
805
IU
32
%
Vitamin C
 
2
mg
3
%
Calcium
 
47
mg
6
%
Jern
 
1
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.