Go Back Email Link
+ personer
Opskrift på

Hokkaidosuppe

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

Ingen bedømmelser endnu
Print Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Servings: 4 personer
Undgå at din skærm går i sort mens du er i køkkenet

Udstyr

  • Stavblender eller alm. blender

Ingredienser

Hokkaidosuppe

  • 1 stk. Hokkaido græskar
  • 4 stk. Kartofler
  • 2 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Løg
  • 25 g. Friskrevet ingefær
  • 2 fed Finthakket hvidløg
  • 1 l. Grøntsagsbouillon
  • dl. Piskefløde
  • 2 spsk. Friskpresset citronsaft
  • Evt. ½ rød chili uden kerne
  • Salt og peber
  • Lidt olie til stegning

Topping

  • 1 dl. Creme Fraiche
  • Stegt bacon i tern

Fremgangsmåde

  • Skyl hokkaidoen og del den på midten. Tag kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen (med skræl) i grove tern.
  • Skyl og skær de øvrige grøntsager i tern.
  • Sauter grøntsager, chili og ingefær i en gryde med varm olie, i 2-3 minutter ved middelhøj varme.
  • Hæld grøntsagsbouillon i gryden, så det næsten dækker grøntsagerne.
  • Læg låg på gryden og lad det koge i ca. 20 minutter.
  • Blend hokkaidosuppen til den er helt glat og cremet, og tilsæt fløden stille og roligt imens.
  • Serveres med lidt creme fraiche og bacontern, evt. sammen med et stykke rugbrød.

Noter

Folk kan blive lidt forvirret når Hokkaidosuppen også bliver kaldt græskarsuppe, men det er det samme. Navnet kommet af at man bruger Hokkaido-græskar.
 
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.