Go Back Email Link
+ servings
Creme brulee

Creme Brulee

4.41 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 367kcal

Udstyr

  • Små ildfaste serveringsskåle
  • Gasbrænder

Ingredienser

  • 3 dl. Piskefløde
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 5 stk. Æggeblommer
  • 1 dl. Sødmælk
  • 4 spsk. Sukker
  • Ekstra sukker til karamelisering

Fremgangsmåde

  • Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps.
  • Kom fløde og sødmælk i en gryde, sammen med den tomme vaniljestang, og giv det et hurtig opkog.
  • Når mælkeblandingen har kølet af i nogle minutter, tages den tomme vaniljestang op og blandingen hældes op i æggesnapsen under konstant omrøring - lidt af gangen. Dette kan godt skumme en del, og det er vigtigt du fjerne den.
  • Fordel vaniljecremen i 4 ildfaste skåle og bag dem i en forvarmet varmluftovn i 25-30 minutter ved 125 grader. De er færdige når cremen har sat sig.
  • Når de er bagt færdige skal de sættes i køleskabet. Her skal de stå i minimum 3-4 timer, men gerne natten over.
  • De kolde crème brûlée drysses med et tyndt, men jævnt lag sukker, som brændes forsigtigt med en gasbrænder indtil sukkeret karamelliserer..

Næringsindhold

Næringsindhold
Creme Brulee
Mængde pr. portion
Kalorier
367
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
33
%
Mættet fedt
 
18
g
82
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Natrium
 
30
mg
0
%
Kalium
 
109
mg
3
%
Kulhydrater
 
22
g
6
%
Sukker
 
22
g
40
%
Protein
 
3
g
5
%
Vitamin A
 
1143
IU
46
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Calcium
 
80
mg
10
%
Jern
 
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.