Opskrifter inden for: Peber
Falafel
Falafel er meget udbredt i mellemøsten, men stammer oprindeligt fra Palæstina. Herhjemme er falafel også meget populært blandt vegetarer, hvor kødet erstattes med falafel pga. det høje indhold af protein fra kikærterne. Derfor går de også under navnet “veganske frikadeller”. falafel bruges hovedsageligt som fyld i f.eks kebab, men kan også ...
Læs hele opskriftenAspargessuppe
Aspargessuppe smager super godt, og bliver ofte brugt som natmad ved fester. Jeg laver det tit selv til familien, som aftensmad. Er der lidt tilbage, så er der også til frokosten dagen efter 🙂 Serveres med kødboller og brød/flutes. INFO: Anvendes asparges på dåse, hældes de til afdrypning i en ...
Læs hele opskriftenAgurkesalat
Agurkesalat er en tilbehør som smager super godt, og som passer til utrolig mange retter. Når jeg spiser hakkebøf, flæskesteg eller frikadeller, så er hjemmelavet agurkesalat fast inventar på bordet.
Læs hele opskriftenKoteletter i fad
Koteletter i fad er en nem og hverdagsvenlig opskrift, som mere eller mindre kan passe sig selv, imens du laver nogle andre huslige opgaver. Retten kan laves på utrolig mange måder, alt efter hvad man godt kan li – også hvis man er meget kræsen. Opskriften på Koteletter i fad som ...
Læs hele opskriftenMoussaka
Moussaka er en traditionel græsk ret, som minder meget om lasagne. Dog benytter man her kartofler og aubergine i stedet for pastaplader. Opskriften kan godt være lidt overvældende lige når man ser den, da der skal bruges mange forskellige krydderier og ingredienser – men det er nu ikke så voldsomt ...
Læs hele opskriftenHummus
Hummus er en puré af kogte kikærter, som stammer fra Mellemøsten. Hummus har mange anvendelsesmuligheder – personligt bruger jeg det ofte som en sund/alternativ dip til chips eller rå grøntsager. Ungerne elsker det – måske fordi de ikke ved hvad den består af 😉 Hummus kan både være hurtigt at lave, men ...
Læs hele opskriftenForårsruller
Forårsruller vil altid være en af mine favoriter blandt snacks eller som en del af et hovedmåltid. Det gode med forårsruller er at man kan benytte præcis de ingredienser man har lyst til. Kødet kan f.eks bestå af oksekød, svinekød, fisk, kylling eller noget helt femte – det er kun ...
Læs hele opskriftenÆggesalat
Æggesalat smager super godt oven på sild eller alene oven på et stykke franskbrød – evt. som sandwich. Det nemmeste er at købe sin æggesalat i det lokale supermarked, men den smager langt fra lige så godt som den hjemmelavede – og så er der ikke ret meget fyld i. ...
Læs hele opskriftenLangtidsstegt and
Andesteg er lig med jul og Mortens aften – men kan selvfølgelig spises året rundt. Herunder finder du en nem opskrift på andesteg stegt på den klassiske måde, samt langtidsstegt and. Der er ingen forskel på opskriften, andet end selve stegningen – men det kommer vi ind på i selve ...
Læs hele opskriftenGrillede majskolber
Grillede majskolber smager super lækkert, som tilbehør til steaks, grillspyd eller andet kød. Normalt griller man sine majskolber direkte på grillen, men jeg gør det lidt anderledes. Se min version af grillede majs herunder. Grunden til at jeg vælger at grille dem i smør først, er at majskolberne suger noget ...
Læs hele opskriften