Hjemmelavet Pasta

Hjemmelavet Pasta

Nu er det ikke fordi at frisk pasta koster en bondegård i det lokale supermarked, men da det er super nemt at lave selv, kan man jo lige så godt gøre det. Det kræver dog at man har en pastamaskine, da den gør det meste af arbejdet for dig. Du kan godt lave pasta uden, men så er det ikke så nemt mere. Og en manuel pastamaskine koster fra 200 kr. og op efter, og så kan man lave forskellige typer pasta og plader til lasagne.

Hjemmelavet Pasta
Opskrift på

Hjemmelavet Pasta

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. æg (store)
  • 200 g. durum mel
  • 200 g. tipo 00 hvedemel

Fremgangsmåde

  • Bland melet sammen i en skål og lav en fordybning i toppen.
  • Slå æggene ud i fordybningen.
  • Bland det hele godt sammen med en gaffel, indtil dejen er godt klumpet sammen.
  • Hæld det ud på et bord og ælt det godt sammen med hænderne, indtil dejen er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt vand hvis du ikke kan få æltet al melet ind i dejen. Omvendt kan du tilsætte lidt mel, hvis dejen er for fugtig og klistret.
  • Skær dejen i 6 stykker, så er den nemmere at arbejde med når pastaen skal laves.
  • Tryk et af stykkerne flade med hånden og kør det igennem pastamaskine på den tykkeste indstilling. Derefter kører du dejen igennem igen på en tyndere indstilling. Og sådan forsætter du ned igennem tykkelserne, indtil du når den tyndeste.
    Min egen pastamaskine har 9 indstillinger, så der springer jeg 2-3 stykker over hver gang, så jeg kun skal kører dejen igennem 3 gange.
    Drys evt. med lidt mel ned i maskinen en gang imellem, da dejen godt kan hænge fast.
  • Når du har den ønskede tykkelse på pastadejen, kan du drysse lidt mel på et bord og lægge den der. Du kan også benytte et pastatræ, hvor du hænger dejen på.
  • Når al pastadejen er rullet ud, skal du ha lavet den til pasta. Det gøres med den valse, som følger med pastamaskinen. Der følger som regel valser med i forskellige bredder, og du vælger blot den du ønsker.
    Kør en plade igennem valsen, og hæng den færdige pasta på pastatræet mens du valser resten af dejen.
  • Når al dejen er lavet til pasta, skal den blot koges i i letsaltet vand i ca. 3 minutter.

Noter

Hvis det skal gå lidt hurtigt og du ikke lige har fået købt tipo 00 og durummel, kan du nøjes med almindelig hvedemel. Resultatet bliver ikke helt det samme, men når der først kommer kødsovs over, så kan man ikke smage forskel 🙂
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Sådan laver du pasta uden en pastamaskine

Selvom en pastamaskine er et nyttigt værktøj til at lave pasta derhjemme, behøver man ikke at have en for at kunne nyde frisklavet pasta. Hvis du ikke har en pastamaskine, kan du stadig opnå en lækker og autentisk pastaoplevelse ved at bruge enkle værktøjer og teknikker til at skære pastaen i hånden.

Start med at rulle dejen så tynd som muligt med en kagerulle. Herefter skærer du blot lange pastastrimle i den bredde du ønsker. Brug en skarp kniv eller et pizzahjul. Gentag processen med al dejen.

Pastaen koges i 3 minutter.

Hvad er forskellen på italiensk tipo 00 hvedemel og almindelig hvedemel?

Forskellen mellem italiensk Tipo 00 hvedemel og almindelig hvedemel ligger primært i typen af hvede, maleteknikkerne og resultatet heraf.

  1. Hvedetype: Tipo 00 mel er fremstillet af en specifik type hvede kaldet “blødt hvede” (soft wheat) eller “tender hvede”. Denne type hvede har en lavere proteinindhold sammenlignet med almindelig hvede, der normalt er fremstillet af “hårdt hvede” (hard wheat). Det lavere proteinindhold gør Tipo 00 mel mere fint og hvidere.
  2. Maleteknik: Tipo 00 mel er malet til en finere konsistens end almindelig hvedemel. Det gennemgår en særlig maleteknik, der resulterer i en blødere og finere tekstur. Denne finere konsistens gør det nemt at arbejde med og giver blødere dej og mere luftige bagværk.
  3. Anvendelse: Tipo 00 mel er meget populært i Italien til fremstilling af pasta, pizza og forskellige typer af italiensk bagværk som focaccia og ciabatta. Den fine tekstur og det lave proteinindhold gør det ideelt til disse formål, da det producerer en mere delikat, let og luftig struktur.

På den anden side bruges almindelig hvedemel til en bred vifte af bagværk og madlavning. Det har normalt en højere proteinindhold og er mere alsidigt i forskellige opskrifter.

Det er værd at bemærke, at hvedemelvarianter kan variere fra land til land, og betegnelser som Tipo 00 mel kan have lidt forskellige specifikationer afhængigt af producenten. Det er altid bedst at læse mærkningen og producentens anbefalinger for at forstå, hvordan de specifikke meltyper skal anvendes bedst muligt.

One Comment

  1. Lizette Carlsen

    5 stars
    Super nem opskrift og den smager skønt.

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*