Barley Wine

  • Antal: 21 liter
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Good Old Barley Wine er en mørk og stærk øl, som skal lagre længe inden den er klar til at drikke. Der skal bruges flere forskellige malt- og humlesorter, men den er alle pengene værd. Da jeg bryggede den blev der ca. 21 liter færdigbrygget øl, med en alkoholprocent på ca. 10%.

Ingredienser

  • 150 g. røget malt - 6 EBC
  • 250 g. Special B - 300 EBC
  • 500 g. Cara Blond - 20 EBC
  • 250 g. Aroma malt - 100 EBC
  • 500 g. Biscuit malt - 50 EBC
  • 1250 g. Munich malt - 25 EBC
  • 6000 g. Pilsner malt - 3 EBC
  • 18 g. East Kent Goldings humle - Alpha 8-12%
  • 20 g. Centennial humle - Alpha 10%
  • 80 g. Goldings humle - Alpha 6-8%
  • 450 g. mørk kandis
  • 110 g. BrewBody
  • 10 g. M41 Belgian Ale gær

Brygproces

Trin 1

Varm 18-20 liter vand op til 58-60 grader og tilsæt den kværnede malt.

Trin 2

Når malten er tilsat, bør temperaturen lande på ca. 50 grader. Hold denne temperatur i 40 minutter, mens du jævnligt røre rundt i mæsken med en brygske.

Trin 3

Hæv mæskens temperatur til 68 grader, og hold den i ca. 45 minutter.

Trin 4

Hæv igen temperaturen til 75 grader og hold den i 10 minutter.

Trin 5

Filtrer mæsken i din Lauter tun og tilsæt jævnligt 75 grader varmt vand, så du til sidst ender på ca. 25 liter urt.

Trin 6

Urten koges i ca. 60 minutter med din East Kent Goldings humle.

Trin 7

Efter 30 minutters kogning tilsættes din Centennial humle

Trin 8

Når der er 10 minutter tilbage af kogningen, tilsættes din Goldings humle, kandis og BrewBody.

Trin 9

Når urten er færdigkogt, skal du ha siet humlen fra og derefter nedkøle urten til ca. 25 grader.

Trin 10

Når urten er kølet ned, skal den på en gærtank og gæren tilsættes.

Trin 11

Når øllet er færdiggæret efter ca. 14 dage, skal øllet på flaske.

Trin 12

Efter flaskning skal øllet lagre i minimum 3 måneder, men jo længere tid jo bedre - gerne 12 måneder.

OG skulle gerne ende på ca. 1090 ved 75% effektivitet. FG skal være omkring 1021. Det giver en alkoholprocent på lidt over 9% før karbonering.

 

Ingredienser:, , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *